La ubicació, l'entorn i la modernitat són els elements mes valorats dels hotels de la Costa Brava; mentre que el soroll, la televisió o el mobiliari es troben entre els aspectes més negatius en opinió dels seus usuaris. Ambdues conclusions es desprenen d'un informe elaborat per la firma ReviewPro, especialitzada en gestionar la reputació en línia d'establiments hotelers a més de vuitanta països.

L'empresa ha analitzat un total de 47.140 comentaris sobre 216 hotels del litoral de les comarques gironines -d'entre 3 i 5 estrelles- que s'han publicat a la xarxa al llarg de l'últim any, en webs especialitzades en turisme i viatges.

A partir d'aquesta anàlisi, ReviewPro ha confeccionat un rànquing dels deu hotels de la Costa Brava que disposen de la millor reputació a la xarxa -per realitzar-ho, la firma ha utilizat un índex propi que denominen Global Review Index.

Aquest llistat està encapçalat per l'Hotel Blau Mar (amb una valoració del 94,4%), seguit de l'Hotel Playa Sol (93,1%), l'Hotel Carmen (91,6%), l'Hotel Sant Joan (91,2%), Salles Hotel & Spa Cala del Pi (90,4%), Almadraba Park Hotel (90,3%), Hotel Rosa (90,1%), Hostal La Gavina (89,6%), Galena Mas Comangau (89,5%) i Centremar (89,3%).

D'entre tots ells, l'empresa també ha classificat els diferents establiments en funció de paràmetres com són la millor neteja -una condició que s'ha atorgat a l'Hotel Sant Joan-, la millor localització -aquesta assignada a l'Hotel Playa Sol-, les millors habitacions -atribuïdes a l'Hotel Blau Mar- i el millor servei -un reconeixement que també s'ha endut l'Hotel Sant Joan.

Una altra dada significativa recollida en aquest estudi és la situació dels establiments hotelers de la costa gironina, als qual se li ha assignat una reputació mitjana del 76,8%, en relació amb els hotels d'altres destinacions turístiques.

A partir d'aquest paràmetre, i d'acord amb l'informe elaborat per ReviewPro, la Costa Brava és la desena destinació més reputada després de Santorini (87,5%), Barcelona (81%), Sardenya (80,6%), Mallorca (80,1%), Sicília (79,8%), la Costa de la Luz a Cadis (79,5%), la Costa Blanca a Alacant (78,3%) i Marsella (78,1%).