Final de la història de la serp pitó despareguda fa més d'una setmana a Riells i Viabrea. El rèptil va morir ahir després que una màquina desbrossadora matés l'animal per accident i a prop de la casa d'on havia escapat a la urbanització Júnior Park. Finalment, l'animal feia 2,35 metres de llargària i pesava uns cinc quilos.

El desenllaç es va produir al voltant de dos quarts de cinc de la tarda, quan un operari que feia anava la màquina per netejar el rierol que hi ha entre la urbanització Royal Parc (Gualba) i la Junior Parc va acabar amb la vida de l'animal de forma involuntària. De fet, les tasques de neteja d'aquesta riera es feien per buscar el rèptil que finalment va morir. Els Agents Rurals, els Vigilants Municipals, Mossos d'Esquadra i la Seprona de la Guàrdia Civil s'havien mobilitzat per localitzar-lo després que fa poc més d'una setmana escapés d'una casa del carrer Miguel Hernàndez de Riells i que es troba ocupada.

Ahir, els Agents Rurals i les diferents autoritats en trobar-se l'animal es van fer càrrec de les seves restes. I així ha acabat un calvari pels veïns de la zona que vivien neguitejats pels fets, tot i que l'animal no és violent amb els humans. La troballa no s'esperava perquè és un rèptil que es temia que pogués està a qualsevol altre lloc o bé s'hagués alimentat d'un conill o un altre animal i estigués descansant en un arbre o marge.

Mobilització massiva

Finalment però, se'l va trobar a uns 150 metres de la casa d'on va fugir. Cal recordar que per trobar l'animal s'han desplegat diversos dispositius a Riells on fins i tot hi ha participat un expert en serps. Aquests dies s'han pentinat els marges de la urbanització i la zona més propera a la casa peò no apareixia. Fins i tot, es va utilitzar un gos coniller per tal de intentar trobar la serp pitó albina però ni això va donar resultats. I ahir el matí, es va provar de veure l'animal de forma visual des del teulat de la casa dels propietaris però això tampoc va donar resultats.

Pel que fa a possibles sancions cal recordar que els Mossos d'Esquadra van informar aquesta setmana passada que tenen obertes diligències contra els propietaris de la serp pitó per desatenció de l'animal i això pot acabar amb un procés judicial.