La Fundació Salut Empordà celebrarà el proper 22 de novembre un acte institucional obert per celebrar els 700 aniversari de l'entitat al Teatre Jardí. L'esdeveniment comptarà amb la presentació d'un llibre que repassa els set segles de trajectòria de l'equipament, des dels inicis de l'Hospital l'any 1313 fins a l'actualitat. El treball plasmarà la transformació que ha patit el centre fins a convertir-se en un hospital comarcal. A banda d'això, s'hi celebrarà un concert de jazz amb Andrea Motis i Joan Chamorro, en format trio.

D'altra banda l'entitat, amb la col·laboració de la Galeria Dolors Ventós, ha organitzat un concurs per escollir una obra representativa de l'aniversari. D'entre els artistes participants, hi havia Carles Bros, Amelia Burke, Mònica Campdepadrós, Miquel Duran, Daniel Lieva, Daniel Lleixà, Juliette Murphy o Carme Sanglas. El jurat ha escollit d'entre totes les obres presentades l'anomenada Hospital camí pa d'or, de Carme Sanglas.

D'altra banda i amb l'objectiu que siguin sortejades en benefici dels actes, el jurat també ha triat Oli i cubetes, de Daniel Lleixà i L'ombra del saurí, de Miquel Duran. Les butlletes per a participar al sorteig es podran adquirir als centres de la Fundació i en diferents punts de la ciutat a un preu de cinc euros. Els dos números premiats es coneixeran en el decurs de l'acte institucional del proper mes de novembre.

Una cursa i passejada

L'organització de la celebració també està treballant en una activitat resportiva. Es tracta d'una curs i passejada a l'entorn de l'Hospital i el Castell de Sant Ferran per al proper diumenge 10 de novembre. La iniciativa compta amb la col·laboració del Club d'Atletisme de Figueres.

Des del centre recorden que es tracta d'un aniversari "marcat per la díficil situació econòmica" i que serà possible gràcies a les aportacions econòmiques que han fet patrocinadors i col·laboradors.