El govern de Vidreres, integrat únicament per CiU, va perdre ahir un altre efectiu, si bé el podrà reemplaçar. Es tracta de la regidora d'Ensenyament i Cultura, Genoveva Mor, que va presentar la seva renúncia a l'acta d'edil per motius "de consciència i familiars". Mor no va entrar en detalls concrets dels fets que la van portar a prendre aquesta decisió, pel que fa a les raons "de consciència". No obstant això, sí que va precisar que "veia un ambient enrerit" a la junta de govern. Sobre les causes particulars va manifestar que "el que sigui concret, ja es veurà". En tot cas, va va fer cap manifestació que pugués significar un atac cap als seus antics companys de CiU i va recordar que "hem fet coses molt positives".

Genoveva Mor va entrar a l'Ajuntament de Vidreres l'octubre del 2011. Anava de sis a la llista de CiU i no va entrar. No obstant això, la renúncia de la número 5 li va permetre accedir al consistori. El març d'aquest any, el fins aleshores número 2 de CiU, Jordi Gómez, ja va plegar "per discrepàncies en la forma de treballar" del govern. A diferència de Mor, però, Gómez no va deixar l'acta de regidor i segueix com a edil no adscrit.

La setmana passada, el grup de Vidreres Som Tots-ERC va sortir del govern de coalició que feia amb CiU, deixant-los en minoria. Els republicans van al·legar pèrdua de confiança cap a l'alcalde, Jordi Camps (CiU), arran dels requeriments de documentació que l'Oficina Antifrau de Catalunya va adreçar al batlle: aquests requeriments no van entrar pel registre d'entrada de l'Ajuntament i les respostes tampoc van ser certificades al registre de sortida, cosa que pot portar a sospitar que Camps tenia alguna cosa a amagar, com apuntaven els exsocis.

Ara ha estat un altre membre del grup de CiU que marxa. Mor ja va mostrar certa discrepància amb CiU quan Vidreres Som Tots va abandonar el govern. Aleshores, va manifestar que entenia el posicionament dels republicans. Respecte a l'assumpte, Mor va precisar que el seu posicionament era perquè "les coses s'han de fer bé, clares i transparents".

Ahir va ser impossible contactar amb el batlle. Des de Vidreres Som Tots, Eduard Adrobau va manifestar que la sortida de Mor "ens reafirma en el nostre posicionament de pèrdua de confiança cap a l'alcalde i sortida del govern". Tant la socialista Ruth Rosique com Gómez veuen "insostenible" el govern i aposten per tenir una trobada tots els membres de l'oposició i veure què han de fer. En tot cas, no parlen encara de canvi de govern.