Una desena d'activistes proavortament van boicotejar la missa del diumenge a l'església de Sant Pere de Banyoles per protestar contra la reforma de la llei feta pel ministre Gallardón. Els activistes -la majoria, noies- es van plantar al davant de l'altar a mig ofici, van desplegar una pancarta on es podia llegir 'Fora rosaris dels nostres ovaris!' i van començar a llançar octavetes entre els fidels que hi havia al temple. Mentrestant, una d'elles gravava l'acció en una càmera domèstica (que ara han penjat al Youtube). Els activistes, integrants de l'organització juvenil Arran, critiquen que la influència de l'església catòlica "és més que clara en la redacció d'aquesta llei ultraconservadora".

La protesta va tenir lloc ara fa dos diumenges, el 9 de febrer. Els activistes van entrar a l'església de Sant Pere de Banyoles quan s'hi celebrava la missa del migdia i van interrompre l'ofici amb proclames a favor del dret a l'avortament.

Segons es pot veure al vídeo que han penjat a la xarxa -i que dura escassament un minut- mentre dues noies despleguen una pancarta on es pot llegir 'Fora rosaris dels nostres ovaris!', la resta de joves, repartits pels diversos bancs, s'aixequen i comencen a corejar: 'Avortament lliure i gratuït'.

Durant la protesta, els activistes també llancen tot d'octavetes per l'interior del temple. La gravació, feta amb càmera domèstica, s'acaba amb unes frases sobreimpreses a la imatge. S'hi pot llegir: "Avortem la contrareforma, si envaïu les nostres vides envairem els vostres espais; jo decideixo, jo desobeeixo".

L'acció va durar tan sols uns minuts. De fet, al final de la gravació ja es veu com els activistes comencen a sortir de l'església. Tots ells són membres de l'organització juvenil Arran de la comarca del Pla de l'Estany. Segons exposen, l'objectiu de la protesta era "denunciar la llei de contrareforma de l'avortament aprovada recentment a Madrid pel govern del PP amb la col·laboració dels diputats de CiU".

Influència clara de l'església

Els activistes asseguren que "la influència de l'església catòlica en la redacció d'aquesta llei ultraconservadora és més que clara". Per això, justifiquen haver dut a terme la protesta a l'interior de l'església mentre s'hi celebrava la missa de diumenge. "És per això que vam utilitzar un dels seus espais per realitzar la nostra denúncia", exposen.

Les activistes han penjat ara el vídeo de l'acció al Youtube. Segons conclouen, ho fan amb la voluntat "de demostrar que no tenim cap mena d'intenció de restar callades mentre ens ataquen els propis drets".