L’expresident del Consell Comarcal de la Selva i exalcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, va admetre davant la jutgessa Pilar de Lara que l’empresari Àlex Ros hauria pagat propaganda de CiU. Segons la declaració a la qual ha tingut accés Diari de Girona, Fauria hauria admès que Ros hauria enviat un taló a l’Ajuntament de Sant Hilari i que aquests diners es destinaven a pagar la impremta que hauria fet la publicitat política. La policia sospita que l’exalcalde va utilitzar l’empresari com a mitjancer per pagar 1.880 € que hauria rebut de Sorea. La policia considera que es podria tractar d’un presumpte delicte de malversació de cabals públics i segons l’època un delicte electoral.

La declaració sobre el pagament de la propaganda es va allargar gairebé mitja hora. La jutgessa li va arribar a mostrar a Robert Fauria fins a tres converses telefòniques sobre un taló de 1.880 euros que hauria servit per pagar uns fullets. Entre les converses, Pilar de Lara li’n va fer escoltar una en la qual la seva dona es referia al xec. Malgrat assegurar en un principi que no recordava de quin taló li parlava, al final Fauria va haver d’admetre que se’n recordava en escoltar que Ros li encarregava a una treballadora que portés el taló a l’Ajuntament de Sant Hilari.

Fauria assegura que el xec va servir perquè Think Twice pagués a la impremta uns fullets o calendaris de CiU. A més afirma que si Ros va pagar, és perquè «potser era simpatitzant de Convergència». Fauria va reconèixer, a més, que la seva dona era la responsable de la comptabilitat de CiU. També concreta que tots els col·lectius locals de CiU «fan calendaris i cadascú s’espavila».

La policia va detectar una sèrie de trucades d’Àlex Ros Valls i de Robert Fauria Danés. El 26 de juliol de 2012 Robert Fauria comenta a la seva dona que aquell dia li arribaria el taló però que no ho sabia, posteriorment pregunta a Susanna (funcionària de l’Ajuntament) si ha arribat un sobre a la seva atenció de part d’un tal Àlex, Susanna ho desconeix i li diu que si arriba, li telefonarà. L’endemà, 27 de juliol, Alex Ros truca a un tal Xavier, d’una entitat bancaria i posteriorment a una dona, treballadora de GRS, a la qual li diu que reculli el taló en el banc i li porti a Robert Fauria.

Segons les gravacions, Àlex Ros hauria fet el pagament a Fauria per mitjà d’un taló lliurat en la Caixa de Sant Hilari de Sacalm. L’esmentat taló el recolliria una tercera persona -que seria l’empleada de GRS- per a lliurar-li a Fauria i seguint instruccions d’Àlex Ros l’amagaria en un sobre entre trenta fulls (amb l’objecte que ningú sàpiga que és un xec el que hi ha dins) per lliurar-lo a l’Ajuntament a Robert Fauria, llavors president del Consell Comarcal de La Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm.

El mateix Alex confessa en les converses que és un pagament d’un «martingala» que li fa fer Robert Fauria amb Sorea amb la seva empresa Think Twice i que després va rebre una factura d’una impremta. Els diners van ser desviats, segons paraules d’Àlex Ros, per pagar uns «pamflets» de Convergència, el partit de Robert Fauria. Segons el parer dels investigadors es podria haver desviat diners públics per pagar les despeses de publicitat o similars d’un partit polític. La hipòtesi que mantenia la policia d’acord amb les gravacions telefòniques, és que per part de Convergència -per mitjà de Robert Fauria- s’hauria encarregat a una impremta una sèrie de treballs, el pagament dels quals els hauria realitzat el mateix Robert Fauria o persones interposades, després d’això la impremta hauria facturat a nom de l’empresa Think Twice.