Un miler de persones van passar ahir per la plaça Pompeu Fabra de Girona i pel pati de les Magnòlies, a la seu de la Generalitat, per veure la fira "Ciència entre tots", que va comptar amb 260 participants.

La fira té com a objectiu apropar la ciència entre la ciutadania i va estar protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de setze centres, quinze de les comarques gironines i un del Maresme, i adreçat a alumnes d'infantil, primària, secundària, joves universitaris, professorat, famílies i ciutadans en general. Durant tot el matí cada grup d'alumnes (d'ESO, batxillerat o cicles formatius) va disposar d'una taula on realitzaven els experiments de forma continuada. També podien fer algun conjunt d'experiències per mostrar al públic. El professorat va ser el dinamitzador d'aquesta iniciativa intentant que l'alumnat fos el protagonista de l'experiència.

A més, al migdia, els professors Pep Duran i Pep Anton Vieta, del Departament de Química de la UdG, van presentar l'espectacle científic "Reacciona... Explota!", un taller d'experiments espectaculars i química recreativa.

Unes hores abans, el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, va donar el tret de sortida a l'extiosa fira a l'entrada del pati de les Magnòlies.