El Departament de Salut va deixar clar ahir que "en cap moment s'ha plantejat la possibilitat que l'Hospital Trueta perdi la seva categoria d'hospital de referència". En resposta a les queixes del PSC, fonts de la conselleria a Girona van assegurar que la voluntat de Salut és "mantenir tant la quantitat com la qualitat assistencial del centre, i en tot cas, potenciar encara més la seva referència dins la Regió Sanitària de Girona".

Dimecres la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, i la diputada socialista Marina Geli van criticar que no es fes el nou Trueta i van apuntar que la intenció del Departament era el de convertir l'hospital Santa Caterina de Salt en el referent de la regió en detriment del centre gironí. Les polítiques socialistes es basaven en el que el conseller de Salut, Boi Ruiz, pressumptament va dir en una reunió que va mantenir divendres passat.

Salut va negar que el Trueta hagués de perdre aquesta rellevància. També va contestar un altre aspecte sorgit durant la reunió: el paper que haurà de tenir a partir d'ara la Clínica Girona en el panorama sanitari gironí. Segons els assistents a la reunió, aquesta clínica entrarà a formar part de l'aliança entre el Trueta i el Santa Caterina i guanyarà pes en l'assistència de la zona.

Sobre això, Salut va desvincular la Clínica Girona del procés d'unificació entre els hospitals de Girona i Salt, si bé no va desmentir que en un futur es potenciés el seu paper com a centre sanitari. En aquesta línia, el Departament va recordar que la Clínica Girona forma part del Sistema Integrat d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT), és a dir que té un concert amb el CatSalut per realitzar activitat pública.

Això ha portat els dos centres a col·laborar des del 2007. L'increment de les intervencions d'alta complexitat a l'Hospital Trueta i la priorització de la patologia oncològica va fer necessari que la Clínica Girona fes part de les intervencions de Cirurgia Major Ambulatòria.

"Gràcies a aquesta fórmula s'ha pogut mantenir el nivell i la quantitat d'intervencions de baixa complexitat, i alhora permetre incrementar la cirurgia d'alta complexitat que ha de realitzar en tant que centre de referència", va sentenciar Salut.