Els impagaments de la Generalitat amb les farmàcies gironines i catalanes continua. Ara, segons el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya va denunciar ahir, el Govern els deu 110,8 milions d'euros corresponents a les receptes dispensades al juny. Un pagament que s'hauria d'haver realitzat ahir, 5 d'agost.

El sector farmacèutic va criticar l'incompliment del conveni signat amb la Generalitat i va remarcar que, d'acord amb les previsions de pagament, ara les farmàcies no rebran els diners que els pertoquen fins a finals d'agost.

Els col·legis professionals van lamentar que el nou retard suposa cobrar 25 dies després del que s'havia acordat i una mitjana de dos mesos després d'haver dispensat els medicaments receptats pels metges.

El retard en el pagament de les receptes s'ha convertit en crònic i en un motiu de preocupació pels farmacèutics, alguns dels quals fa mesos que adverteixen del risc econòmic que corren.

Retard acumulat

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya va recordar que el 2 de juliol tot just es van cobrar les factures dels medicaments que les farmàcies van dispensar els mesos de març i abril. L'import total va pujar a 228,7 milions d'euros, que es van abonar a través de l'ampliació del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Ara bé, tot i aquest pagament, ahir el sector va denunciar que els diners que han percebus només els van permetre recuperar un dels dos mesos d'endarreriment que acumulaven des de principis d'any.