CCOO de l'hospital Trueta va fer públiques ahir les seves crítiques per la informació que han rebut els treballadors del centre sanitari sobre com fer front a possibles casos de l'ebola. Segons va denunciar el sindicat, el personal desconeix com s'ha de fer el trasllat d'un pacient amb el virus a l'hospital de referència, com ha d'extreure mostres correctament o a on ha d'anar tot el material de rebuig. CCOO també va criticar que no els consta de l'existènia de material específic per protegir els professionals.

El Departament de Salut va contradir les crítiques del sindicat reiterant que tots els hospitals gironins tenen des de fa anys equips de protecció personal per fer front a altres malalties infeccioses, i que són aquests mateixos els que s'hauran d'utilitzar en cas que arribi un pacient amb símptomes compatibles amb els de l'ebola. A més, la conselleria va recordar que des del març existeix un protocol detallat i actualitzat sobre com fer front l'ebola, i que es troba a disposició de tot el personal perquè és públic.

En aquest sentit, el Departament va tornar a transmetre el missatge de calma que ja va donar dilluns el conseller de Salut Boi Ruiz quan va afirmar que tots els hospitals estarien preparats si es detectava algun cas d'ebola. De moment, el risc qua aparegui aquest virus aquí és molt baix.

CCOO va explicar que el passat 12 d'agost el personal d'urgències va rebre diverses xerrades informatives on se'ls explicava les actuacions a fer en cas d'atendre un pacient sospitós de patir els símptomes del virus letal. Segons el sindicat, "la infermera de triatge, que seria el primer professional en atendre'l, hauria de col·locar una espècie d'escafandra al pacient i que acte seguit l'hauria de treure per la porta d'urgències per fer-lo entrar novament a través d'una porta secundària fins el box 8, en espera d'un trasllat, si s'escau, a l'hospital Clínic de Barcelona".

El sindicat va considerar que aquesta informació "no ha estat la correcta" i ho atribueix a la "precipitació i la immediatesa de la mort del religiós afectat pel virus" i per "la voluntat d'instaurar algun tipus de mesura al nostre hospital".

A més, va lamentar que en tot aquest temps "no s'ha tingut en compte els delegats de prevenció per tal de presentar el protocol d'actuació i tota la informació pertinent al respecte".

En aquesta línia, CCOO va exigir el passat 12 d'agost per escrit una reunió amb el Comitè de Seguretat i Salut de caràcter urgent amb un únic punt en l'ordre del dia per reclamar més informació. Ahir mateix el sindicat va anunciar que aquesta reunió està prevista per avui, i en la qual s'espera que es detallin els protocols d'actuació definitius sobre aquest cas.