Els actes recordatoris del motor Jacob, ideat i fabricat a Llagostera a la dècada dels vint, van aplegar una quinzena de propietaris. Els actes van començar amb una mostra i una engegada dels motors, després de la qual va tenir lloc la xerrada de Miquel Casadevall titulada el meu avi inventor. Va anar a càrrec d'Ignasi Casadesús Casadevall. Els actes van acabar a les 13 hores, amb una explicació tècnica del motor Jacob i una segona posada en marxa. Estaven pensats sobretot per activar bombes d'aigua i generadors elèctrics.

La jornada estava emmarcada dins les activitats programades de Can Caciques, Centre d'Interpretació de Llagostera amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni.

Aquesta jornada complementa l'exposició El Jacob, un motor fet a Llagostera de l'espai La Temporal de Can Caciques, la qual es pot visitar gratuïtament de dilluns a diumenge de 10 a 14 hores.

Els motors Jacob van ser ideats pel llagosterenc Miquel Casadevall pels volts de 1920 a partir d'un motor Challenge americà similar. L'enginy de Miquel Casadevall va aportar al model de referència una millora en disminuir-ne a una tercera part el consum de combustible. Aquesta va ser la clau de l'èxit dels Jacob, motors de marxa lenta i de baix consum.

Abans de la guerra civil els motors de Llagostera varen viure l'època d'esplendor. Es produïen a Can Pau Jacob, nom del taller dels Casadevall a Llagostera.