La sospita d'un cas d'ebola va encendre les alarmes a l'aeroport de Girona Costa Brava. Aquest divendres al vespre, el Centre de Coordinació Aeroportuària (CECOA) va informar als cossos policials de l'aeroport -Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil- de l'arribada d'un vol amb un pacient amb febre alta i convulsions. Quan els agents van localitzar la persona a la zona comuna, van crear un espai de seguretat al seu voltant per deixar actuar els efectius d'una ambulància que havia activat el mateix aeroport. El servei sanitari el va traslladar a l'hospital Trueta de Girona però no va caldre ni activar el protocol per casos d'ebola perquè el pacient no tenia evidència mínima de la malaltia.

La psicosi pel contagi de l'ebola va fer activar una ambulància fins a l'aeroport de Girona per un viatger que tenia febre. Quan l'ambulància el va traslladar fins a l'hospital, els sanitaris no van haver d'activar el protocol dissenyat per sospites d'ebola perquè, segons fonts hospitalàries, el pacient no tenia l'evidència mínima necessària d'aquesta malaltia.

Fonts del Trueta han assenyalat que per a casos sospitosos hi ha elaborat un protocol únic a Catalunya que consisteix a aïllar el pacient fins que els equips del servei d'urgències de vigilància epidemiològica s'encarreguin del trasllat del pacient fins a l'hospital Clínic, l'únic de Catalunya preparat per atendre els possibles casos d'ebola que hi pugui haver.

En tot cas, i tal com van informar aquesta setmana des del mateix hospital gironí, el centre disposarà d'una porta entre dos boxs al servei d'urgències per acollir pacients sospitosos de patir el virus de l'ebola abans de ser traslladats cap a l'hospital Clínic. L'obra, segons van informar des del Trueta, hauria d'estar enllestida avui mateix. Un dels boxs servirà per tenir confinat el pacient, mentre que l'altre estarà destinat al personal sanitari que atengui el possible infectat.

D'altra banda, l'hospital Josep Trueta comunica que disposa des del passat mes d'agost de mig centenar d'equips de protecció personal i de tota la resta de material necessari per atendre casos d'ebola d'acord amb la normativa existent. A més, el centre sanitari també treballa en la preparació del personal, per això durant aquesta setmana s'han estat donant sessions teòriques i tallers pràctics per posar-se els equips de protecció a l'hora d'atendre casos d'ebola.