La pràctica totalitat dels 28 usuaris a la residència de Mifas van donar suport, ahir a la tarda, als seus representants que es van reunir amb la directora territorial de Benestar i Família, Montserrat Roura, de qui esperaven explicacions per les últimes decisions del Govern que els perjudiquen: un nou encariment en el copagament; un càlcul que té en compte els estalvis, el patrimoni i les indemnitzacions que hagin pogut cobrar; i la rebaixa de la part de pensió que els queda per cobrir despeses -els "diners de butxaca"-, que passa de 197 a 132 euros. Aquestes queixes es recullen en una carta signada per tots els usuaris que Diari de Girona va avançar el 29 d'octubre i que ahir van demanar a Montserrat Roura que faci arribar a la consellera, Neus Munté -amb qui també es volen reunir-.

Els residents de Mifas van esperar els seus companys a l'entrada de la seu de la Generalitat. Abans de la reunió, dues de les seves portaveus, Raquel Blanca i Isabel Juscafresa, van criticar "un decret que es basa en què una persona discapacitada pot viure amb 130 euros". Així ho va afirmar Blanca, una figuerenca que ha acabat els estudis d'Educació Social i que amb la rebaixa dels diners de butxaca afirma que haurà de marxar de Girona. Ambdues volien que Roura els expliqués "com ho han calculat" i "com es pot viure amb aquests diners", tenint encompte que l'aportació anterior ja era insuficient. Els usuaris de Mifas reclamen que no s'apliqui.

Montserrat Roura es va comprometre a transmetre les peticions a la consellera, a més de dir-los que és conscient del malestar. El president de Mifas, Albert Carbonell, també li va demanar que el Parlament renovi la Cartera de Serveis i debati els copagaments.