Els premis G!, que arriben a la novena edició, volen reconèixer la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics. Els guardons es van entregar ahir al vespre, en un acte que va comptar amb Artur Mas.

Els premiats d'aquesta edició han estat l'agent de viatges Josep Maria Martín (IX premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional); l'Associació Cuina de l'Empordanet (IX premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial); l'empresari Narcís Coll i Frigola (III premi G! especial Jordi Comas i Matamala); la periodista nord-americana de l'agència Tribune Contnt Agency, Anne Z. Cooke (IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 6.000 euros); el documental català "Anima Naturae" dedicat a l'Empordà de Pere Puigvert (IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 6.000 euros); la guia de viatges digital Costa Brava Travel Guide publicada per la periodista Eddi Fiegel al portal del diari nacional britànic The Telegraph (III premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat en 4.000 euros).

A més, també s'ha premiat el treballar de recerca la proposta de projecte titulat "Geografies del Souvenir", d'Olga Taravilla i Azahara Cerezo amb 6.000 euros, en la categoria premi G! Yvette Barbaza de recerca. Així mateix, el jurat ha acordat donar un accèssit al projecte "Ruta de les avantguardes: Cadaqués-Tossa de Mar", de Marc Manzano i Xavier Llobet, dotat amb 3.000 euros.

Finalment, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona enguany ha decidit atorgar un guardó especial a Pere Duran i Vall-llosera, exdirector general del Consorci de Turisme de Barcelona, en reconeixement a una trajectòria professional de més de tres dècades lligades al desenvolupament i la promoció turística de la ciutat de Barcelona.