Junts per Banyoles-ERC ha tardat menys d'una setmana a anunciar la renúncia de Josep Vicens a repetir com a alcaldable i el nom de la seva successora: Roser Masgrau (Banyoles, 1950), número 2 a la llista de 2011 i regidora a l'oposició des de llavors. En la seva presentació, Masgrau va apostar per "un nou cicle a la ciutat de Banyoles que deixi enrere el model caducat de l'actual alcalde Miquel Noguer", de CiU.

La nova candidata de Junts per Banyoles, que el 2015 es presentarà amb les sigles d'ERC, va defensar un govern municipal compromès amb la gent "que ho està passant malament" i també amb el procés d'independència. Masgrau va anunciar que la seva serà una candidatura oberta a persones independents i va afirmar que, en vuit anys de govern de CiU, allò que no s'ha fet és perquè "no hi havia voluntat de fer-ho".

La nova cap de llista de Junts per Banyoles prové d'una família de botiguers i és néta de Jacint Masgrau, alcalde de Banyoles durant la República i exiliat a França amb el franquisme. Roser Masgrau és llicenciada en Història Contemporània, va exercir de professora i va viure a Barcelona fins a la jubilació anticipada. Altre cop a Banyoles, s'ha implicat en Càritas i d'altres entitats i moviments ciutadans.