El president de l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar, Francesc Alsina, fa un "balanç positiu" del passat 2014 en el qual les vendes en sectors com la bellesa, els complements o la moda van augmentar lleugerament en comparació amb les xifres del 2013. No obstant això, els comerciants estan preocupats per la davallada del turisme rus i es marquen com a objectiu atreure més visitants d'arreu de Catalunya, l'estat espanyol i Europa. "Ha estat un any una mica irregular", explica Alsina, qui també assenyala que encara és una mica aviat per parlar "de recuperació econòmica o sortida de la crisi". "Sí que podem dir que si un any va bé és possible que el següent també funcioni, ja que rebem visitants de tot Europa i això mostra una tendència econòmica a nivell europeu", argumenta.

D'altra banda, Alsina destaca que els comerciants estan una mica preocupats per la davallada del turisme rus, fet que ha provocat una caiguda de la venda d'objectes amb preus més alts. "Intentarem que, a la llarga, el turisme de proximitat o més europeu compensi el decreixement dels visitants russos", comenta el president. De moment, Alsina constata que des del consistori estan estudiant fórmules per apropar-se més a aquests nous públics i fidelitzar els visitants més pròxims. "Encara és incipient, s'hi està treballant; s'ha de tenir en compte que el poble ara està a una hora i escaig de l'aeroport de Girona i Barcelona i això s'ha d'aprofita", diu.

Reconversió d'una botiga

Paral·lelament, durant aquests dies l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar amb l'ajuda de l'Associació Recull Rural i Artesà de Lloret han convertit l'aparador d'una botiga en desús i lloguer en una mostra del món rural i artesà de la vila. A l'interior de l'establiment s'hi mostra una petita exposició del material de què disposa l'entitat i, al mateix temps, esdevé un dels punts que participen en el concurs de pessebres de l'Associació de Pessebristes.