Els hotels de les comarques gironines han assolit un important percentatge d'ocupacions al llarg de les festes de Nadal. Tot i que les pernoctacions han variat en funció de la zona on es troben els establiments, la majoria d'àrees han superat les previsions.

Com és habitual, la neu i el fred van atreure molts esquiadors a les zones de muntanya i el sector hoteler van incrementar fins a un 5% les ocupacions en comparació al Nadal del 2013. La Cerdanya i el Ripollès van superar les expectatives, situades al voltant del 75% i el 80%, i van arribar a omplir el 85% de les habitacions disponibles.

Marina Figueres, de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, que agrupa més de 1.500 empreses federades, explica l'increment per les reserves d'última hora, que solen ser habituals, i pel bon estat de la neu durant el cap de setmana de Reis.

Aquestes bones xifres no es donaven en els últims anys de la crisi. Tot i així, el sector es mostra prudent i els hotelers "viuen l'entrada del 2015 amb incertesa per si finalment el turisme repuntarà" detalla Marina Figueras, de la federació.

L'ocupació en aquestes zones ha anat variant en funció del calendari. Així, com és habitual, la nit de Cap d'Any va ser la que més forasters va reunir en totes les comarques gironines. En aquest sentit, molts hotels de muntanya van arribar al 95% d'ocupació i alguns fins i tot van penjar el cartell de complet.

L'ocupació hotelera a peu de pista de Masella va vorejar el 100% al llarg de totes les festes, sent el 31 de desembre la nit més demandada.

Superen el temporal

La majoria dels que van pujar a muntanya al llarg de les festes ho van fet per gaudir de les pistes d'esquí, que enguany van haver de fer front al temporal en plena campanya nadalenca.

Ramon Boter, portaveu de l'estació de Masella, reconeix que les festes han estat "desiguals". Les inclemències meteorològiques van restar afluència els dies 28 i 29 de desembre. Tot i així, la millora del temps va permetre augmentar els esquiadors.

La Vall de Núria va rebre 15.300 visitants entre el 21 de desembre i el 4 de gener, superant així les previsions de 14.350 visitants. Tot i no gaudir de massa neu, la Vall de Núria va vendre 5.298 forfaits i el pac lúdic va aconseguir 2.100 persones.

Malgrat que només un 30% de les pistes estaven obertes, La Molina va rebre bastants visitants, segons fonts pròximes. El bon estat de la neu i la temperatura agradable hi van contribuir.

Una de les jornades més tranquil·les per la majoria d'estacions d'esquí va ser el dia de Reis, perquè la majoria sol passar el dia en família.

La majoria d'esquiadors de Masella són de les comarques de Barcelona. Tot i això, en els darrers anys, aquesta estació rep molts visitants de la zona Llevant i del centre d'Espanya, com Madrid. La Molina, en canvi, és l'estació gironina més metropolitana per la gran quantitat de barcelonins que la visiten.