Alba Garcia serà, si es confirmen tots els pronòstics, la representant gironina a la direcció catalana de Podem. La Secretària General del partit a la ciutat ha acceptat formar part de la llista "És clar que Podem" liderada per la Catedràtica de Ciències Polítiques i tambéprofessora de dret a la Universitat de Girona, Gemma Ubasart. La candidatura és la que està apadrinada pel líder de la formació a nivell estatal Pablo Iglesias.

El procés per escollir la direcció catalana de Podem finalitzarà el 14 de febrer amb l'elecció dels integrants de la direcció autonòmica. Un procés en paral·lel al que es fa a les altres 17 Comunitats Autònomes de l'Estat espanyol. Els Secretaris Generals dels Consells Ciutadans autonòmics passaran a integrar el Consell Estatal com a membres nats. Podem ha fixat un termini que finalitza el 20 de gener per presentar candidatures i el dia 26 s'iniciarà la campanya interna d'eleccions primàries, les quals tindran lloc entre el 9 i el 13 de febrer. Encara sense data, la candidata gironina a la llista liderada per Ubasart ha mostrat la seva intenció de fer un acte electoral a Girona.

Alba Garcia, pianista professional i mestra en una escola pública, és una de les fundadores del partit a la ciutat de Girona i va guanyar les primàries per dirigir el partit a la ciutat al gener. Ho va fer liderant la candidatura alternativa a l'apadrinada per Pablo Iglesias "Sí que es pot". Una candidatura, això sí, que va ser l'única que es va presentar a la ciutat.

Pel que fa a les votacions autonòmiques,Garcia vaticina que la candidatura de la qual forma part no serà l'única i que hi haurà diferents alternatives, com de fet va passar a la majoria de ciutats on a finals d'any hi va haver primàries per escollir la direcció dels cercles. La gironina assegura que el calendari electoral anunciat per Artur Mas la setmana passada, amb eleccions anticipades el proper 27 de setembre, no ha alterat el termini de construcció de la direcció de Podem a Catalunya. Un partit a qui les enquestes vaticinen un molt bon resultat als comicis.