L'Audiència Provincial de Girona ha condemnat els tres acusats de falsificar receptes mèdiques per aconseguir tranquil·litzants i revendre'ls. La sentència imposa penes de 10 mesos i mig de presó, a més d'una multa de 405 euros, als processats Tomás Velasco i Pedro García. Al tercer acusat li eleva la condemna fins als 16 mesos i la sanció fins als 505 euros perquè la policia el va enxampar venent una pastilla de Trankimazin. El tribunal conclou que les falsificacions eren "matusseres" perquè moltes receptes estaven incomplertes, tenien guixots i, en ocasions, fins i tot portaven el segell d'un pediatra.

Els fets als quals fa referència el cas es remunten a la primera meitat del 2006. La sentència considera provat que els acusats es van conxorxar per aconseguir talonaris de receptes (robats en Centres d'Atenció Primària i hospitals), omplir-los amb noms de tranquil·litzants i anar recorrent farmàcies per veure si alguna els donava els medicaments. En la majoria dels casos, Trankimazin.

Tot i que durant el judici només Piedrabuena va admetre els fets (els altres se'n van desentendre), l'Audiència creu que hi ha prou proves que els incriminen. D'entrada, perquè a tots ells se'ls hi van trobar receptes falses al damunt, en més o menys mesura. Però també perquè les proves grafològiques conclouen que l'escriptura que hi apareixia, sovint amb "lletra tremolosa", era la d'un o altre acusat.

Per això, la sentència subratlla que els tres processats havien ordit un "entramat simple" per falsificar les receptes. I tot i que en la majoria dels casos la jugada no els hi va sortir bé, en d'altres sí que van aconseguir engalipar els farmacèutics. De fet, a tots tres, els Mossos d'Esquadra els hi van arribar a comissar fins a 170 pastilles tranquil·litzants.

Tot i actuar amb poca cura, l'Audiència de Girona condemna Piebrabuena, Velasco i García per un delicte de falsificació de document oficial. I és que, deixant de banda aquells casos més flagrants, el tribunal creu que hi ha receptes que podien passar com a autèntiques.