Ryanair continua la tendència a la baixa a l'aeroport de Girona. L'aerolínia irlandesa tornarà a disminuir les connexions que presta des de la instal·lació de Vilobí d'Onyar, mentre augmentarà les del Prat (Barcelona). Així, la companyia de Michael O'Leary oferirà un total de 36 rutes a Girona entre l'abril i l'octubre d'aquest 2015, fet que suposa un descens del 26% en el nombre d'enllaços de la temporada estival. El motiu és que Ryanair va programar l'any passat 49 rutes a l'aeroport de Girona per a l'estiu. Per tant, amb les 36 d'enguany, la instal·lació gironina perd 13 connexions en un any, va confirmar ahir l'aerolínia.

Dels destins que hi haurà aquest estiu, només un serà nacional: Palma de Mallorca. La resta, enllaçaran amb països europeus i amb el Marroc. A Itàlia, Ryanair connectarà Girona amb l'Alguer, Brindisi, Càller, Perugia, Pescara, Pisa i Trapani. Pel que fa a França, l'única ruta serà amb París; un enllaç que es recuperarà, després que la companyia va deixar de prestar-lo aquesta temporada d'hivern. A Alemanya, l'aerolínia connectarà Girona amb Karlsruhe-Baden, Bremen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt i Memmingen. De la mateixa manera, a l'estiu es recuperarà la ruta amb Londres, que també va desaparèixer aquest hivern. Així, Ryanair enllaçarà amb Londres Lutton i Londres Stansted, juntament amb altres ciutats britàniques com Bournemouth, Bristol i Manchester.

Pel que fa a Bèlgica, l'únic destí serà Brussel·les. Mentrestant, a Irlanda, la companyia connectarà amb Cork, Knock i Dublín. A Polònia, amb Poznan, Wroclaw i Cracòvia. Ryanair també enllaçarà Girona amb Dinamarca (Billund), Eslovàquia (Bratislava), els Països Baixos (Eindhoven i Maastricht), Grècia (Salònica), Estònia (Tallin) i Malta. Finalment, al Marroc l'aerolínia farà la ruta amb Marràqueix i Rabat. Pel que fa a les connexions que la companyia va oferir l'estiu passat i que aquest any no hi seran són: Eivissa, Milà, Newcastle, Colònia/Bonn, East Midlands, Skellefte, Lappeenranta, Tampere, Aarhus, Münster, Leeds-Bradford, Groningen i Göteborg.

Uns 200.000 viatgers menys

O'Leary va informar ahir des de Barcelona que la previsió de Ryanair és transportar el 2015 un milió i mig de passatgers a l'aeroport de Girona. De fet, el director va afirmar que calcula perdre entre 100.000 i 200.000 viatgers a la instal·lació gironina. Ara bé, si al final la companyia transporta 1,5 milions de passatgers a Girona, el descens serà de 400.000, ja que el 2014 Ryanair va superar la xifra d'1.900.000 a Vilobí d'Onyar.