12 de febrer de 2015
12.02.2015

La UGT demana armilles antibales lleugeres per als agents de les policies locals

12.02.2015 | 00:00

El sindicat de Policia Local de la UGT ha engegat una campanya per demanar la introducció d'armilles antibales individuals als cossos municipals. Segons el responsable d'Administració Local de la Federació de Serveis Públics de la UGT, José Antonio Fernández Cáceres, la policia local s'ha trobat en actuacions policials de "poc perill" i han vist amenaçada la seva integritat física.
És per això que el sindicat demana més mesures de seguretat i que els governs municipals s'encarreguin de la seguretat dels seus agents. Després dels atemptats a França el sindicat espera més sensibilitat per part dels ajuntaments i han assegurat que convocaran actes de reivindicació massiva a tot Catalunya. El Sindicat de la Policia Local de Catalunya ha engegat una campanya per demanar la introducció de les armilles i és que els cossos de seguretat en situacions aparentment insignificants que es produeixen a la ciutat però que han acabat amb un tiroteig a un agent que s'ha trobat desprotegit davant aquesta amenaça. Davant d'aquests fets, el sindicat ha demanat la introducció d'aquestes armilles.

Armilles lleugeres
Els cossos de policia ja disposen d'unes armilles antibales, les anomenades armilles de dotació, que són molt més grans i que permeten una mobilitat menor. Degut a que són més visibles i que poden causar alarma social, el sindicat demana a la Generalitat la introducció d'aquest nou material de seguretat, "molt més discret". Amb aquesta campanya pretenen ampliar la seguretat dels seus agents.
El responsable de l'Àrea de Seguretat Laboral del sector d'Administració Local, José Manuel Cobo assegura que no existeix una legislació específica que reguli els equips de seguretat propis dels policies i és necessari per a la introducció d'aquestes armilles. El responsable del Sindicat de Policia Local de la UGT de Catalunya Eugenio Zambrano va demanar centralitzar sinistralitat laboral, ja que amb aquesta legislació els cossos de policia de Catalunya funcionen com a centres independents dels altres i no es coordinen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit