La construcció d'una pista de tennis finançada per l'entitat que practica aquest esport a Fontcoberta és l'últim exemple en aquest Ajuntament de com la manca de diners esperona la recerca de recursos alternatius. Seguint el mateix model, el municipi ja ha posat gespa al camp de futbol i ha organitzat una brigada de voluntaris que substitueix les brigades municipals convencionals.

L'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola (ERC), va explicar que durant aquesta legislatura s'ha recuperat tant la pràctica del tennis com la del futbol al poble; "dues espines clavades", va apuntar. Respecte el futbol, la Unió Esportiva Fontcoberta va aportar els prop de 12.000 euros necessaris per plantar gespa en un camp que ara ja és a punt i on, el mes vinent, es preveu organitzar una trobada d'exjugadors i exdirectius del futbol local.

Aquest és, també, el model que l'Ajuntament de Fontcoberta ha seguit per trobar una solució a la demanda d'una pista de tennis en condicions, ja que l'actual -al costat de la piscina- ha quedat insuficient des que l'entitat Tac-tic Tennis hi ofereix els seus serveis. "Hi van fer un mínim a la instal·lació i, de cop i volta, tenen 64 socis", va remarcar l'alcalde.

La manca d'espai va portar els responsables del club de tennis a plantejar la necessitat d'una altra pista, per a la qual l'Ajuntament no té diners. Després de diverses converses, el Consistori va proposar a l'entitat que avancés a fons perdut el pressupost d'entre 25.000 i 30.000 euros que costarà l'obra. La proposta es va acceptar i l'acord inclou que el municipi es farà càrrec dels tancaments, la llum i el manteniment; així com també que els veïns de Fontcoberta podran utilitzar la pista "a un preu raonable, fora de l'hora d'entrenament" de Tac-tic Tennis -va aclarir Joan Estarriola-.

Entre la llar d'infants i el pavelló

La nova pista es construirà entre la llar d'infants i el pavelló, per tal que els usuaris puguin utilitzar els serveis i les dutxes d'aquest últim equipament. En aquesta mateixa zona, també hi ha una pista poliesportiva.

Pel que fa a l'actual pista de tennis, l'alcalde de Fontcoberta va explicar que s'abandonarà en previsió de convertir-la en una plaça, un projecte que pensa en el futur perquè -va aclarir- es tracta d'una zona verda i del sector en el qual s'ampliarà el Casal de la Gent Gran.

El calendari municipal preveu que la nova pista estigui enllestida passat l'estiu -comptant amb la interrupció del període electoral-. El procés administratiu s'acaba de posar en marxa amb l'aprovació, al ple municipal, de la necessitat i la conveniència de l'obra. L'Ajuntament ja ha encarregat la redacció del plec de clàusules.