La resposta del Departament de Benestar Social i Família al fet que la Fundació Ramon Noguera de Girona tingui 91 places lliures degut a la manca de subvenció -46 d'acolliment residencial i 45 del centre de dia- és que la situació econòmica actual no permet ampliar el nombre de places concertades; és a dir, copagades per l'administració.

L'entitat, que ofereix els seus serveis a persones que pateixen algun tipus de discapacitat intel·lectual, té demanda que no pot atendre. La raó de què la fundació tingui 91 places lliures és que el Govern no concedeix ajuts nous des del 2012.

En ser preguntat per aquesta qüestió, el Departament de Benestar Social i Família va assegurar que "reprendrà la concertació de places quan l'escenari pressupostari ho permeti" i va afegir que això "es farà en funció de les prioritats dels diferents territoris de Catalunya", sense concretar quin lloc ocupa l'àrea d'influència de la Fundació Ramon Noguera.

De manera genèrica, des de Benestar Social van remarcar que "l'objectiu prioritari del Govern és poder mantenir les polítiques socials" i es va remetre al pressupost de la Generalitat. La Conselleria va afirmar que "el Govern català està fent un gran sobreesforç" que va atribuir a "l'infrafinançament en dependència per part de l'Estat espanyol". En aquest sentit, Benestar Social va recordar que la Llei de la Dependència fixa el 50% l'ha de finançar el Govern estatal, però va denunciar que "la realitat és que mai ha estat així".