Un centenar de persones es van concentrar a la rotonda d'accés principal del municipi de Lloret de Mar per mostrar el seu rebuig al projecte de prolongació de l'autopista C-32. Els manifestants, amb pancartes, globus i creus de fusta, no van parar de cridar consignes en contra de l'ampliació d'aquesta carretera tot criticant els perjudicis mediambientals que asseguren que provocarà. L'entitat organitzadora, la Plataforma Aturem la C-32, va assenyalar que l'acte vol ser un cop de força enmig de la campanya electoral i els opositors es van qüestionar per què el conseller Vila no escolta el territori i fa marxa enrere. Avui presenten les al·legacions al projecte amb les 2.000 signatures que van recopilar.

Quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia, un centenar de persones van començar a caminar des de l'avinguda del Rieral de Lloret de Mar cap a la rotonda d'accés principal al municipi. Un cop allà, van creuar la carretera i es van instal·lar a l'interior de la zona verda de la rotonda. Des d'allà, no Van parat de cridar consignes en contra del projecte d'ampliació de l'autopista C-32 fins a Lloret de Mar tals com: "C-32, vergonyós", "CiU, Millor, ERC i socialistes; no volem les vostres autopistes" o "Mori capital, defensa la terra", entre d'altres.

La gran majoria dels manifestants anaven carregats amb pancartes - algunes d'elles fetes amb fusta- i portaven samarretes on es podia llegir "Stop C-32" en color vermell. Per això, alguns dels activistes no van dubtar en pintar-se la cara d'aquest color per ver més visible la seves reivindicacions. L'acte, organitzat per la Plataforma Aturem la C-32, va comptar amb el suport de representants del PP, CUP i ICV que es van encarregar de portar una de les pancartes principals durant la breu manifestació pels carrers del poble.

Des de la rotonda, els manifestants van anar explicant als conductors que passaven, saludaven o tocaven el clàxon, per què estan en contra de la prolongació de la C-32 i les alternatives "més econòmiques i sostenibles amb el medi ambient" que defensa la plataforma social com el desdoblament de la carretera actual que uneix els municipis de Lloret de Mar i Blanes. Un dels portaveus de la plataforma, Jordi Palaudelmás, va explicar que la concentració tenia com objectiu donar "un cop de força" enmig de de la campanya electoral de cara a les eleccions municipals i fer reflexionar a la ciutadania sobre quin partit i quin model de ciutat votarà.

"Tot i les nostres crítiques el tema segueix endavant, no ens escolten i volem fer palès el descontentament que encara hi ha entre la gent, el rebuig existeix", va subratllar el portaveu. En aquest sentit, Palaudelmás va voler deixar clar que estan totalment en contra de l'ampliació de l'autopista, que té previst travessar paratges boscosos com el del Vilar o Sant Pere del Bosc. "Els polítics haurien d'escoltar-nos i actuar en conseqüència", va advertir.

Reclamen una moratòria

En aquest sentit i després de l'aprovació de la moció al ple de Lloret de Mar del passat mes d'abril que apostava per una moratòria del projecte i tirar endavant una consulta popular, Palaudelmás es va qüestionar per quin motiu el Govern encara no escolta el territori. "Preguntem obertament al conseller Santi Vila perquè no segueix la seva paraula i atura el projecte, fa una moratòria unilateral fins que es faci la consulta popular, tal i com ens havia assegurat en la reunió que vam mantenir", va explicar el portaveu.