Joan Manso (alcalde de Campdevànol per CiU) va ser escollit president del Consell Comarcal del Ripollès. Manso va obtenir els 10 vots de Convergència i Unió. Jordi Batchelli de Camprodon va obtenir els 5 vots dels representants d'ERC i hi van haver 4 abstencions (2 de MES, 1 del PSC, 1 de la CUP). Manso de CDC ha rellevat Miquel Rovira, fins fa poc d'Unió. Joan Manso ahir va indicar que no sap quina serà la distribució de càrrecs del nou equip de govern.

El nou president va destacar el perfil humà, el compromís i la dedicació de Miquel Rovira al llarg dels darrers quatre anys. També va manifestar el compromís per treballar amb la mà estesa amb tots els grups de manera que aquest treball tingui els millors fruits possibles per a la comarca i pels seus ciutadans.

L'acte es va tancar amb els discursos dels cinc grups comarcals amb representació al Consell. Jordi Batchelli, com a portaveu d'ERC, Jordi Caparrós, com a portaveu de MES, Anna Belén Avilés del PSC-CP i Mariona Baraldés de la CUP. Tots els grups han destacat la voluntat de treballar per aconseguir que el Ripollès millori en tots els sentits i sobretot en àmbits com l'econòmic, les noves tecnologies i les comunicacions.

Tots els grups van felicitar Manso, però van lamentar la sorpresa de darrera hora, perquè donaven Rovira per president.