Un dels noms que apuntava amb més força per encapçalar la llista de la CUP al Parlament per Girona finalment va resultar l'escollit. L'advocat Benet Salellas va ser el candidat més votat, dels nou aspirants gironins, per liderar la llista d'aquesta formació per a les eleccions del proper 27 de setembre a la cambra catalana. Així, els resultats de les primàries de la CUP, que es van donar a conèixer ahir després que el període de votació telemàtica es tanqués el dimecres al vespre, van permetre establir quines persones ocupen els cinc primers llocs de la candidatura de la demarcació de Girona. A part de Salellas, Marta Ball·llosera va ser escollida com a número dos i Jordi Navarro com a tres de la llista.

D'aquesta manera, Salellas -llicenciat en filologia per la Universitat de Barcelona i llicenciat en dret per la Universitat de Girona- agafa el lloc que el seu germà, Lluc Salellas, va ocupar en les anteriors eleccions al Parlament (el novembre del 2012). Ara fa més de dos anys i mig, la CUP es va quedar a prop d'obtenir representació per a la circumscripció de Girona, amb 14.499 vots (el 4,20% del total). Si la formació hagués superat el llindar del 5%, hauria aconseguit un diputat. És per això que un dels reptes de la candidatura de la CUP-Crida Constituent que encapçala Salellas és poder entrar per primera vegada al Parlament per a la demarcació de Girona.

Al costat de Salellas, les cares visibles que s'hi situen són Ball·llosera (activista a l'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà) i Navarro (exregidor de la formació a l'Ajuntament de Girona). Pel que fa a la quarta posició, després de les primàries, és per a la biòloga Elisabet Punset i la cinquena per a l'historiador Toni Rico.

Líder en participació

Sobre el nombre de votants a les eleccions primàries de la CUP, per escollir els cinc primers de la llista, Girona ha estat la demarcació que ha registrat el percentatge de participació més alt. Així, les primàries per decidir el candidat gironí al Parlament han tingut 369 vots (el 70,83% de la participació). A Barcelona la participació ha estat del 62,30% amb 1.757 vots, a Tarragona del 67,30% amb 214 vots i a Lleida del 68,70% amb 169 vots.