Nou ensurt de mantinada en algunes poblacions del litoral de l'Empordà. Com ja estava previst el terratrèmol que va afectar dijous les comarques de Girona i que va tenir una magnitud de 4,3 graus podia anar acompanyat de noves rèpliques i així va ser. Alguns veïns es van desvetllar en sentir com un espetec però res en comparació amb el que havien viscut la matinada anterior que va comportar moviment de mobles, caiguda de llibres i fins i tot, alguna trencadissa.

Les rèpliques van ser de matinada i van superar els 2 graus a l'escala de Ricther. Aquests petits moviments sísmics van situar-se a la zona on hi havia hagut el terratrèmol, és a dir al golf de Roses. La primera rèplica es va produir quan passaven quatre minuts de la mitjanit i va tenir una magnitud de quatre graus, segons l'Institut Geogràfic Nacional. Es va situar mar endins i a l'est de Sant Pere Pescador.

L'altra rèplica es va fer esperar unes hores i va tenir lloc al voltant d'un quart de sis de la matinada davant la costa de l'Escala. I l'última successió sísmica ja va ser quan havia sortit el sol, quan passaven dos minuts d'un quart de nou del matí, també davant l'Escala i a onze quilòmetres de profunditat.

Tot i que les rèpliques van ser de baixa intensitat, van ser percebudes a poblacions com Port de la Selva o Roses. A l'Escala o Palau-saverdera, en canvi, cap dels veïns consultats va percebre cap tipus de tremolors. A Roses, el que es va notar més va ser la rèplica que va tenir lloc de matinada perquè anava acompanyada d'un soroll sec. La resta de moviments, segons va relatar algun veí, es van notar menys.A les xarxes socials, fruit de la seva baixa intensitat, es feia més broma que no pas aportacions, ja que gairebé ningú va notar les rèpliques.

El terratrèmol de dijous va sacsejar la demarcació de Girona i es va fer notar també a Barcelona. Es va situar al golf de Roses i, segons els experts, el moviment sísmic va arribar al llindar de provocar danys materials. En aquesta ocasió els veïns afectats van sentir un fort tremolor, soroll i en alguns llocs, fins i tot van caure objectes.

Es tracta del segon sisme més important a Catalunya en 25 anys. I és que el darrer que s'havia produït amb una intensitat similar es va situar a Queralbs l'any 2004 i va ser de magnitud 4. En aquest cas el sisme va provocar destrosses i va establir un precedent a l'hora d'actuar. En aquella ocasió es va notar a bona part de Catalunya i fins i tot va haver-hi danys. L'edifici de l'ajuntament i el campanar de l'església van patir esquerdes i en altres indrets de la Vall de Ribes va haver-hi problemes en edificis.

Davant la sacsejada del terratrèmol, es recorda des de Protecció Civil que no s'ha de sortir de casa mentre es produeix perquè poden caure objectes i quan ha acabat el sisme cal desplaçar-se fins a un lloc aïllat.