Adrià Homs, un jove de la Vall de Bianya de 22 anys, preveu anar de l'Argentina fins a Equador a cavall. Homs és a la Patagònia. És la regió més austral de Sud-amèrica i està repartida entre l'Argentina i Xile. Hi ha arribat en el decurs de la volta al món que va començar al gener del 2014 a la Vall de Bianya. Va sortir del recinte de la Fira del Farro acompanyat del finlandès Levi Legeerspetz.

Des de llavors, van recórrer gran part de l'Àfrica, van visitar l'Índia, Tailàndia, Cambodja i Malàisia. A partir d'aquí -tal com estava previst- es van separar i cadascun va seguir el seu camí.

Homs va arribar a Sud-amèrica, on ha ha viatjat per l'Uruguai, Xile i l'Argentina. És en aquest país on va decidir seguir el viatge a cavall. Per aconseguir-ho va treballar i estalviar una temporada, coses que li van permetre reunir diners per comprar dos cavalls de nom Complicao i Carajo.

"Una mica cansat de moure'm sempre a dit, però amb la motivació de continuar avançant vaig optar per buscar un transport més lent i estimulant", explica Homs a la pàgina web de la Volta a la Terra. "A cavall -segueix-, la iniciativa es converteix en un viatge en equip, en el qual el genet ha d'assumir el paper de responsable de cobrir les necessitats físiques i psicològiques del grup".

El viatge a cavall d'Homs té finalitats solidàries. El garrotxí vol aconseguir donacions pel valor d'1 euro per cadascun dels 9.000 quilòmetres que hi ha entre la Patagònia i l'Equador. La campanya solidària que emprèn està destinada sobretot a les empreses. Qualsevol empresa que vulgui col·laborar amb el projecte pot adreçar-se a la Fundació PROIDE o al web www.lavoltaalaterra.cat.

La fundació PROIDE treballa amb projectes educatius a Perú, Togo, Madagascar i Guatemala. Es trata de projectes directes. Per dur-los a terme disposa de voluntaris locals, voluntaris d'estiu i voluntaris de llarga estada. El cas de l'Adrià Homs és el d'un voluntari de llarga estada.

Al final els diners que obtingui Homs amb el seu viatge a cavall aniran a parar a una escola del Perú que necessita ajuda per donar accés a l'educació.