Un incendi en una casa d'Ogassa va obligar a mobilitzar fins a cinc dotacions dels Bombers ahir de bon matí. Es va declarar al voltant de dos quarts de nou del matí i els efectius d'extinció d'incendis van estar treballant-hi durant gairebé tres hores.

El motiu: un incendi de xemeneia que va començar a cremar l'aïllant de la coberta i això va provocar un incendi al fals sostre de la casa de la zona del passeig Sant Amand, a tocar del límit de Sant Joan de les Abadesses.

Segons fonts dels Bombers, l'incendi es va anar propagant de manera que no feia flames i, per tant, que costava de detectar. Això va provocar que s'hagués de desmuntar tot l'aïllant i al final el van poder donar per apagat. La causa va ser l'incendi d'una xemeneia. Malgrat l'ensurt, no es van produir ferits.

Bombers també va treballar ahir al migdia en un altre incendi, en aquest cas a la comarca de la Garrotxa. En aquest cas van haver d'extingir les flames d'un cobert d'una casa del poble de Santa Pau on s'hi emmagatzema llenya. S'hi van desplaçar amb diverses dotacions del parc de Bombers d'Olot i en poca estona van poder tenir extingit el foc, que no va pas afectar la casa que es trobava a poca distància del cobert de llenya.

D'altra banda, ahir a la tarda es va declarar un altre incendi, aquest cop en una casa del carrer Maçanet de Biure, a l'Alt Empordà. Bombers va rebre l'alerta al voltant de dos quarts de tres de la tarda i ràpidament es van mobilitzar diversos efectius del cos d'extinció d'incendis. Després d'estar-hi treballant una bona estona, finalment es va poder apagar, no sense que hagués cremat per complet la cuina i el menjador, tot situat a la primera planta d'un edifici de dues. Tot i l'aparatositat de l'incendi, no es va haver de lamentar cap ferit.