La formació Unidos Sí ha denunciat tant l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, com el primer tinent d'alcalde del municipi, Josep Bartis, per haver mantingut l'estelada penjada a la façana de l'Ajuntament durant la campanya de les eleccions generals del 20-D. Unidos Sí, que a les eleccions del 27-S al final no va formar part de la coalició Catalunya Sí Que Es Pot, ara ha decidit portar Cornellà i Bartis a un jutjat d'instrucció de Girona per desobediència a la Junta Electoral. El motiu és que la Junta Electoral va ordenar el passat desembre a l'Ajuntament de Celrà que retirés l'estelada de la façana del consistori mentre durés la campanya electoral del 20-D. Tot i això, Cornellà i Bartis (ambdós de la CUP) van respondre que no pensaven treure l'estelada perquè no volien formar part d'un «espectacle judicial».

De fet, Unidos Sí (que ja va ser qui va denunciar la presència de l'estelada a Celrà en la campanya del 20-D) ara ha lamentat que l'equip de govern del municipi no complís el requeriment de la Junta Electoral, al mateix temps que ha criticat les declaracions de Cornellà i Bartis als mitjans de comunicació sobre els fets. De moment, Cornellà va explicar ahir que encara no ha rebut cap notificació del jutjat d'aquesta última denúncia d'Unidos Sí. Tot i això, l'alcalde de Celrà no es va mostrar sorprès per la denúncia de la formació, ja que va considerar que Unidos Sí és «un partit de clara obediència espanyola, al servei de l'Estat i en contra del procés». «Si pensen que aquesta denúncia servirà per aturar alguna cosa, s'equivoquen», va destacar Cornellà.

L'alcalde de Celrà va recordar que l'equip de govern del municipi «acata la declaració del 9-N del Parlament i no pas altres lleis ni constitucions». «Estem tranquils i no farem gaire cas d'aquest procés judicial», va afirmar Cornellà, que va admetre que l'Ajuntament va decidir desobeir el requeriment de la Junta Electoral en la campanya del 20-D. A part de Celrà, Unidos Sí va denunciar també en la darrera campanya electoral els consistoris de Sant Gregori i Santa Coloma de Farners per penjar l'estelada.