Al'Illa de Pasqua, Adrià Homs pot valorar el temps i la distància que el separa del 2 de febrer del 2014, quan va sortir de la Fira del Farro de la Vall de Bianya amb el seu amic Leevi Lagarespetz (Finlàndia). Junts van travessar Àfrica i el sud-est d'Àsia, tal com havien pactat, fins que es van separar el desembre del 2014.

Va ser llavors quan Homs va començar el seu viatge per Amèrica del Sud. Però va quedar ancorat un any en un poble de la Patagònia, d'on va sortir fa uns dos mesos, ajudat pel fet d'haver guanyat el concurs Se buscan aventureros de LAN Airlines, la companyia de vol més important de Sud-amèrica.

El 24 de febrer va deixar constància del fet que s'havia posat en camí. "Ahir vaig estar esperant més de sis hores a la carretera. Finalment, em va pujar un home i em va deixar a Guadal, un petit poble de muntanya de la vora del llac General Carrera, entre Argentina i Xile", va escriure a Facebook.

Després de passar la nit a Guadal, va aconseguir que un home el carregués a l'excavadora i el portés al poble Puerto Río Tranquilo. Allà va llogar una barca per endinsar-se al llac General, el més gran de Sud-amèrica després del Titicaca. A cop de rem, va arribar a les capelles de marbre. Són unes petites illes geomètriques vorades de coves. "No m'imaginava -va explicar- que fos possible entrar-hi i creuar-les de punta a punta". De la impressió, va apuntar: "Sembla que estiguis a les entranyes d'un altre món".

Des de la vora del llac General va anar al volcà Villarica. Al cim hi ha un cràter de 200 metres de diàmetre al fons del qual, a una profunditat d'entre 50 i 100 metres, hi ha un estany de magma que desprèn una intensa fumarola.

El 29 de març, Homs va deixar constància del fet que estava a les Torres del Paine. "Entro al parc pel lloc menys concorregut pel riu", va escriure. I va explicar: "Els trossos de gel suren per les aigües, tot trasportant l'estiu".

Les crestes punxegudes i les arestes de la muntanya Fitz Roy se li van obrir als ulls des del poble de El Chaltén. Era el 7 d'abril i -abans de pujar muntanya amunt- va escriure: "Hi ha certs llocs del món que desprenen una energia que modifica hàbits i canvia idees".

Més endavant va passar a Valparaíso. A la ciutat cantada com "la joia del Pacífic" va estar-hi unes setmanes. Després va anar a Santiago de Xile, d'on va volar cap a l'Illa de Pasqua. "No és el final", adverteix. Ara tornarà a la Vall de Bianya i després anirà a Itàlia. Al setembre tornarà a Buenos Aires per seguir fent un nou tram de la volta al món. De l'Argentina preveu anar als Estats Units i el Canadà i seguirà el viatge uns quants anys.