L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 25 anys de presó el ciutadà belga Dave V. per assassinar el 13 de juny de 2014 una jove turista danesa quan dormia en un apartament de Madrid, que la víctima havia llogat a l'empresa on treballava l'acusat.

Fonts jurídiques van informar que els magistrats condemnen l'acusat com a responsable d'un delicte d'assassinat i un altre d'incendi, després de conèixer el veredicte de culpabilitat del Jurat Popular que va emetre per unanimitat. La Sala imposa a l'acusat 15 anys i 10 anys per cada un dels delictes, respectivament. La Fiscalia va sol·licitar 28 anys de presó.

Durant el judici, Dave V., de 35 anys, va reconèixer haver assassinat la dona i haver cremat l'apartament turístic on s'allotjava la jove, al carrer Barcelona de la capital, i va dir no saber per què ho havia fet perquè havia ingerit grans quantitats de cocaïna i d'alcohol.

Segons l'escrit del Ministeri Públic, l'acusat es va traslladar el dia dels fets a l'apartament turístic on s'allotjava la jove, del qual tenia una còpia de les claus perquè treballava per a l'empresa encarregada de la gestió del lloguer. En el judici, l'ara condemnat va recordar com va agafar un cable i, sense saber per què, després d'un forcejament al dormitori, la va estrangular fins matar-la. No obstant això, la Fiscalia va assegurar que no va existir cap forcejament, sinó que la víctima estava adormida. El processat també va recordar com després es va traslladar a la cuina i va agafar una ampolla d'oli amb la qual va ruixar el cadàver per calar-li foc amb uns llumins.

Va explicar a la sala que un any abans dels fets, quan vivia a Girona, va passar una nit amb una noia i al matí següent se la va trobar morta. «No sabia què fer i vaig parlar amb un amic i vam decidir amagar el cos», va dir. «Des d'aleshores, per oblidar el que ha passat, consumia moltíssimes drogues i alcohol», va afegir. Es referia al cas d'una veïna de Girona a qui l'acusat va confessar haver asfixiat i esquarterat en vuit trossos que va dipositar en bosses d'escombraries. Aquest cas està en fase d'instrucció i va ser el mateix processat qui va admetre aquest altre crim en la seva declaració a Madrid. L'acusat va ser detingut el 19 de juny de 2014 i des de llavors està en presó provisional.