Independents de la Selva ha votat la majoria de les vegades a favor de les propostes que l'equip de govern de CiU ha portat al ple. Per què aquest seguidisme?

No és un seguidisme, sinó que hi ha hagut un canvi en el tracte entre els diputats. Nosaltres, com que som nous, tampoc sabem què passava abans, però sembla que ara hi ha moltes ganes que les coses es portin ben treballades al ple. Potser no hem fet moltes propostes per escrit, però sí que fem trobades amb els tècnics de les àrees i els polítics. Fem feina de despatx i portem al ple les coses treballades.

Així, com a grup comarcal consideren que el funcionament de la Diputació és adequat per a les necessitats dels seus municipis?

No, encara s'han de millorar moltes coses. Nosaltres som més municipalistes que la mateixa Diputació. Fa falta que la gent del carrer conegui què fa la Diputació i com ho fa. Potser per això encara hauria de tenir més dedicació als ajuntaments. No sols ser un ens que reparteix els diners, sinó un ens que col·labora, coneix i està en sintonia amb tots els municipis.

Què troben a faltar en aquesta funció de col·laboració?

Des del nostre grup, anem de baix cap a dalt. Escoltem la gent i intentem fer les coses segons les necessitats de les persones. Aquest a la Diputació no era el tarannà. Aquí hi havia uns diners, unes subvencions i es feia tot molt reglat. Encara s'han de conèixer molt més les necessitats dels municipis. Ara hi ha un grup de govern que això ho té en compte i ho està treballant més bé.

Independents de la Selva és l'únic grup estrictament comarcal de la Diputació. Això de què ha servit a la comarca de la Selva?

Ens dediquem més enllà de la nostra zona. Estem en contacte continu amb els ajuntaments on tenim representació i els enviem cada subvenció que surt. Però anem avançant cap a altres municipis. És evident que els d'un color polític ja tenen els seus canals, però els que no estan adscrits al nostre grup els visitem per explicar-los què fem aquí a la Diputació. També hem demanat coses del nostre territori tot i que estem elaborant propostes que seran per a tots els municipis. Els temes mediambientals i de turisme són fonamentals.

És necessari que un grup que no forma part de cap partit polític sigui a la Diputació?

La presència a la Diputació va ser una sorpresa, però és molt important que la gent que representa més el territori hi sigui. És un ens que té un pressupost important i encara que siguin petites aportacions, pot fer coses dedicades a tots els territoris de la demarcació, no sols de la Selva. Nosaltres no tenim condicionants i escoltem els pobles.