Puigcerdà es va endinsar ahir en quatre dies intensos de la nova Festa de l'Estany. Nova per dos motius. D'una banda, perquè el programa consolida l'aposta iniciada fa tres edicions de convertir-la en una nova festa major, amb quatre dies i cinc nits d'actes. I de l'altra, perquè aquest any la festa estrena calendari.

L'equip de govern municipal ha aprovat un canvi en la fórmula per fixar la data perquè caigui tan tard com sigui possible del mes d'agost. D'aquesta manera pretén allargar turísticament la temporada i evita que la Festa de l'Estany quedi massa unida a la punta turística de la Mare de Déu d'Agost.

Tradicionalment, la Festa de l'Estany, que fa 130 anys, s'ha celebrat el primer cap de setmana de la segona desena d'agost. Això comportava que, alguns anys, com hauria estat aquest, la festa pràcticament s'iniciés en correlació amb el pont de la Mare de Déu d'Agost. Molts anys, Puigcerdà ha viscut una setmana molt potent d'actes i presència de visitants i, en canvi, un últim cap de setmana d'agost amb la vila que s'anava buidant.