30 de agost de 2016
30.08.2016

Ensenyament crea materials de formació per als docents de l'escola rural

31.08.2016 | 07:10

El departament d'Ensenyament ha presentat un seguit de materials de formació per a mestres de l'escola rural. Aquests documents estan a disposició dels docents a la xarxa telemàtica xtec, que ofereix als professors catalans diferents eines formatives amb l'objectiu de millorar la seva tasca docent.

De camí a l'escola rural és el títol d'un seguit de materials compostos per mòduls formatius que presenten una visió global sobre allò que caracteritza les escoles rurals i les zones escolars rurals (ZER).

Tracten de diferents aspectes relacionats amb l'escola rural, com ara la regulació de l'organització i el funcionament de les escoles rurals i les ZER, així com les institucions de referència a l'àmbit nacional i internacional.

El departament d'Ensenyament en destaca la informació sobre les metodologies didàctiques per afavorir l'aprenentatge a les aules multigrau i els aspectes de gestió d'aula que afavoreixen l'escola inclusiva.

També s'inclouen elements com la normativa establerta, el projecte educatiu de centre (PEC) o el projecte educatiu de ZER (PEZ), document que comparteixen totes les escoles de la ZER amb la finalitat d'avançar col·lectivament cap a un ensenyament de qualitat a favor de l'èxit educatiu dels alumnes.

El passat curs escolar 2015-2016 hi ha hagut a Catalunya un total de 277 escoles rurals, que han escolaritzat més de 10.500 alumnes. A l'àmbit de les comarques gironines, hi ha dotze ZER que abracen les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Ripollès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook