22 de setembre de 2016
22.09.2016

Besalú posa en servei un centre cultural dins d'una església

La restauració de Sant Martí de Capellada ha durat 4 anys i ha costat uns 100.000 euros

22.09.2016 | 00:36
Un moment de la posada en servei de l´Espai Cultural.

L'Ajuntament de Besalú -fa pocs dies- va posar en servei el nou Espai Cultural de Sant Martí. Es tracta de la nova utilitat de l'església de Sant Martí de Capellada al final del pont de la travessera de la C-66, a l'entrada del poble i al costat del cementiri. L'espai és el resultat de les obres de recuperació de l'església, les quals han durat una 4 anys. Segons va explicar ahir l'alcalde Lluís Guinó, primer van fer la teulada nova, després van consolidar l'estructura.
«Hi havia una esquerda molt gran a la paret», ha explicat Guinó. També ha comptabilitzat en uns 100.000 € el cost de l'adequació de l'antic temple. Segons ell, la major part dels diners van ser aportats per la Diputació de Girona.
Guinó ha recordat que les obres de restauració van posar a la llum unes pintures decoratives dels segles XV i del XVIII, les quals han estat restaurades pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona. Es tracta d'unes pintures curioses, perquè tenen un sòcol vermell amb motius florals mentre que els d'època barroca tenen tons de blaus i grocs.
A més de les pintures, van trobar els senyals de l'existència d'un altar barroc de grans dimensions. De l'altar no se'n conserven fotografies i no tenen idea de com i quan va desaparèixer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema