Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) van detenir el passat dilluns 19 de setembre un home de 51 anys de nacionalitat espanyola i veí de Roses com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i per navegar de forma temerària, després que envestís una embarcació d'Inspecció en plena tasca de vigilància. A més, se'l va denunciar, juntament amb dos altres homes, per pescar corall sense llicència, fer-ho dins de la reserva parcial del Cap de Creus i per obstruir l'activitat inspectora de les autoritats; preceptes recollits com a infraccions molt greus a la Llei de Pesca i Acció Marítimes

Els fets van passar cap a dos quarts d'onze del matí del mateix dia 19 de setembre, a la zona de la reserva parcial del Cap de Creus. Els agents de la URMA van observar una embarcació fondejada i dos bussejadors sospitosos que treien un parell de sacs de dins de l'aigua. Conseqüentment, van embarcar al vaixell d'inspecció de la Direcció General de Pesca, que fa vigilància pel litoral gironí, amb l'objectiu de revisar el contingut del sac.

Els agents van seguir l'embarcació fins a l'entrada de la marina de Santa Margarida de Roses. En el moment en què la barca entrava als canals, els agents li van fer indicacions per tal que aturés la marxa i poder fer la inspecció, però en ser sorpresos els pescadors van llençar les dues bosses que duien a l'aigua i van fugir a gran velocitat per l'interior dels canals. En arribar a un punt sense sortida, el patró de l'embarcació va girar i va accelerar deliberadament en direcció a la barca on anaven els agents i va xocar frontalment. Tot i el fort impacte, els mossos van poder saltar a l'embarcació fugitiva i detenir el patró com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i també van identificar les altres dues persones que anaven com a tripulació.

Un botí de 5 quilos

Els agents van poder recuperar una de les bosses abans que s'enfonsés, mentre que la segona va ser recuperada posteriorment per part d'efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra. El contingut era de 2,02 i 3,3 kg de corall vermell, respectivament. A causa del caràcter delictiu de l'acció, els mossos van immobilitzar l'embarcació i van decomissar els estris utilitzats. A més, es van obrir diligències als tres homes. L'endemà, el dia 20 de setembre, el detingut, que té nombrosos antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i va sortir amb llibertat amb càrrecs.