L'Ajuntament de Girona ha aprovat el nou Pla local de joventut de la ciutat. Aquest nou document, que es va aprovar dilluns, compta amb un total de 34 objectius operatius i 180 mesures concretes a implementar a la ciutat durant el període 2016-2020.

Per a l'elaboració del Pla, es va dur a terme un treball de diagnosi i de coordinació des de la Secció de Joventut; es van fer processos participatius -enquesta prèvia als agents juvenils, enquesta als quatre-cents joves de la ciutat i grups de discussió que van tenir més de cent participants fets per entitats especialitzades- i reunions i compromisos que es van adquirir des de totes les àrees de l'Ajuntament. «Tot aquest treball ha donat lloc a un pla de 34 objectius i 180 mesures específiques per fer de les polítiques juvenils actives un puntal de l'acció de govern del consistori gironí. Un pla ambiciós i realista amb el que estem plenament satisfets i que permetrà donar resposta a les necessitats de les persones joves de Girona en els propers anys», ha comentat la regidora de Joventut, Elisabet Riera.

El Pla està estructurat en cinc àmbits d'actuació: lluita contra l'atur, projecte vital, la relació dels joves amb la ciutat, ciutat-joves-universitat-cultura i participació.