Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles estan investigant diversos robatoris ocorreguts en una setmana al Pla de l'Estany. En només set dies -entre el 16 i el 22- s'han perpetrat tres robatoris en domicilis. Aquests s'han produït a les poblacions de Cornellà del Terri, Palol de Revardit i Porqueres.

En els tres robatoris, els lladres actuants han sostret joies i objectes de valor dels domicilis. I han utilitzat un modus operandi similar: forçant les obertures dels edificis i removent-ho tot fins a localitzar el botí. Els Mossos estan investigant els fets.

Després de produir-se aquests robatoris a la zona del Pla de l'Estany van començar a circular missatges de Whatsapp en referència al de Cornellà entre els ciutadans per intentar atrapar els sospitosos.

Es dona el cas que els robatoris en domicilis han anat a l'alça durant el 2016 tot i que encara no s'han donat les dades oficials de l'increment dels robatoris en habitatges.

A la demarcació de Girona mateix, aquest inici d'any també està essent complicat. Dimarts passat, van robar a ple dia a la ciutat de Girona en quatre habitatges d'un mateix bloc de pisos.

I el 17 de gener, els Mossos d'Esquadra van detenir cinc lladres in fraganti en un sol dia per robar en tres domicilis del Gironès. Es tracta de quatre homes i un menor que van assaltar habitatges de Vilablareix, Bordils i Celrà.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona, per la seva banda, van arrestar-los tots el mateix dia -a quatre d'ells, quan fugien del lloc i a un cinquè, gràcies a l'ajut ciutadà que va indicar per on havia fugit l'assaltant en qüestió.