El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó als empleats del sector de les ambulàncies de Girona i l'Alt Maresme en la seva demanda col·lectiva, que va presentar el comitè d'empresa contra Transport Sanitari de Catalunya (TSC). Així, ha anul·lat els canvis en les condicions laborals imposades per TSC, ja que ha conclòs que l'empresa va actuar amb «mala fe» quan va pactar rebaixes de categoria individuals amb una vuitantena de treballadors. Aquesta sentència del TSJC suposa un aval per a les mesures cautelars que una setantena d'empleats havien demanat als jutjats de Girona, Figueres i Maresme, representats per l'advocat Lluís Abelenda.

El lletrat recorda que els jutjats de Girona i Figueres van aturar el procés per a les mesures cautelars fins que se solucionés el conflicte col·lectiu portat al TSJC. En canvi, el tribunal del Maresme va acceptar les mesures sol·licitades. Per això, Abelenda confia que ara s'adoptin les mesures cautelars, retornant els treballadors als seus llocs de feina, ja que considera que «encara poden passar mesos i anys» abans que es resolgui «el més que probable recurs» de l'empresa al Tribunal Suprem per la sentència del TSJC. «L'empresa juga amb el temps», valora Abelenda, que afegeix que els empleats afectats (als quals TSC ha obligat a rebaixar-se la categoria) estan cobrant uns 200 euros menys de sou al mes.

L'advocat remarca que de moment l'empresa TSC ha ignorat les mesures que va aprovar el tribunal del Maresme. Així, Abelenda explica que s'ha presentat una querella al Maresme per desobediència de l'adjudicatària del servei de les ambulàncies. En paral·lel, Abelenda informa que les querelles que es van presentar als jutjats de Girona i Maresme contra l'empresa pels delictes de coacció i vulneració dels drets dels treballadors estan pendents de ser admeses. El lletrat recorda que diversos empleats estan de baixa per ansietat i depressió.