21 de abril de 2017
21.04.2017

Les zones de pícnic de Ripoll baten un rècord de visitants i de deixalles

L'Ajuntament demanarà al Consell reforçar la recollida d'escombraries a les fonts pels nombrosos residus acumulats

21.04.2017 | 00:21
La zona de pícnic de la font del Tòtil de Ripoll, dimarts al matí.

Les previsions de visitants que durant aquesta darrera Setmana Santa s'havien fet a Ripoll van quedar a bastament sobrepassades. Paratges naturals com les fonts del Tòtil o d'en Jordana, o bé alguns sectors de Llaers, van tenir una afluència molt per sobre de l'habitual en altres anys.

El bon temps va multiplicar una presència humana que va tenir com a dany col·lateral la generació de residus. Les diferents àrees de pícnic van quedar saturades de deixalles. Dimarts al matí les taules de la font del Tòtil mostraven encara la cara menys amable de la massificació. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, afirma que buscaran un acord amb el Consell Comarcal del Ripollès per tal d'augmentar les recollides de brossa, ja que amb els recursos municipals «no es dona l'abast».

L'afluència de vehicles també va complicar l'accés a aquests indrets, en alguns dels quals van generar-se cues gens habituals durant la resta de l'any. Aquest és el primer avís d'una problemàtica que a Campdevànol ha derivat en la degradació ambiental i paisatgística del Torrent de la Cabana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook