L'historiador de l'art Miquel Àngel Fumanal (Olot,1976) va oferir dissabte un itinerari personal. Es tracta d'una iniciativa de l'Arxiu Comarcal i l'Institut de Cultura, en què cada trimestre una persona coneguda fa una visita guiada per Olot, amb un recorregut motivat per la seva afinitat professional o sentimental.

Fumanal va fer l'itinerari pels escenaris de la seva adolescència. Segons va explicar, una època en la qual existien tribus urbanes que es reunien en llocs diferents i escoltaven músiques diferents.

Va acompanyar l'itinerari personal amb els records d'una època -segons va comentar- molt bona de la seva vida, amb apunts sobre la pèrdua de patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Fumanal va explicar que al col·legi Cor de Maria hi ha túnels i que havien estat fets per poder escapar dels setges i les ocupacions de les guerres carlines.

D'aquell temps, va recordar la torre de ca l'Artigues, enderrocada el 1992, que havia estat part de la muralla d'Olot del segle XIX. També va defensar la recuperació de les carcasses de les fàbriques abandonades vora del riu i va explicar l'origen d'Olot sobre la base del riu i del camí que va de Batet a la porta de l'església del Tura.