l cardenal Angelo Amato va ser un dels protagonistes perquè era el representant del papa Francesc en aquesta cerimònia de beatificació. En la seva homilia, va destacar el paper dels set beats. I va dir que l'any 1936 els membres de la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor de Jesús van ser assassinats per ser religiosos. Va recordar unes paraules recents del papa Francesc on assegurava que «el record dels màrtirs ens confirma en la consciència que l'Església és Església si és Església de màrtirs, i els màrtirs són aquells que miren d'ajudar els germans i d'estimar Déu sense reserves». El cardenal també va recordar el context de persecució de l'Església en el que va tenir lloc la mort dels set beats, i va dir que una celebració com aquesta és una bona ocasió per tenir en compte que «la societat humana no té necessitat d'odi, sinó d'amor». També va destacar que durant aquesta persecució que va viure l'Església «es va viure un vertader holocaust catòlic» a Espanya i que els anys 30 van ser anys de «persecució, discriminació arbitrària i intolerant, que va comportar, entre altres, la supressió del crucifix, la prohibició de les congregacions, la crema d'edificis i de tresors de l'Església. Unes actuacions que es van fer, segons el cardenal Amato, en un context «anticatòlic» i al marge de la legalitat.

Amato va explicar un per un el paper dels set màrtirs ara convertits en beats a través de les explicacions que han fet exalumnes seus i els recordava com a persones preocupades sobretot pels seus alumnes i pels qui vivien amb ells a la comunitat de Canet de Mar.

El cardenal va destacar que a l'hora de la seva mort, quan havien de ser afusellats, se'ls va manar posar-se d'esquenes però que, en canvi, un d'ells va negar-s'hi dient que «això era de covards».

Aquestes paraules les va dir Amato en una catedral plena de gom a gom i on s'hi van poder veure tant membres de la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor de Jesús com nombrosos sacerdots i bisbes de les diòcesis de Catalunya i de les d'origen dels set religiosos, a més de dos bisbes de la congregació dels Missioners del Sagrat Cor procedents d'Amèrica Llatina. També hi van ser presents el nunci apostòlic a Espanya i diverses autoritats civils i polítiques, com el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el Director General d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; i l'Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Aquesta celebració es va fer entre fortes mesures de seguretat, on hi participaven la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra. Una mostra de la seguretat és que no es deixava pujar ningú durant les dues hores de la cerimònia per les escales de la catedral de Girona.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va manifestar el seu agraïment durant la cerimònia, que també va presidir amb el cardenal Amato, i va recordar el paper dels diferents estaments eclesiàstics per haver aconseguit finalment que aquests set màrtirs siguin ja beats. Va destacar el paper del Cardenal Amato i va trasmetre l'agraïment al papa Francesc. I també va dirigir-se a les autoritats presents dient que la seva presència era un senyal de reconeixement a l'Església.