29 de maig de 2017
29.05.2017

Pals obre els pressupostos a la participació dels veïns

Els habitants decideixen què es fa amb els 75.000 euros en inversions del curs 2018 ?Per segon any, l'Ajuntament fa un projecte participatiu

29.05.2017 | 10:51
Els veïns i veïnes durant el Fòrum Ciutadà.

El centre cívic de Pals va acollir la segona sessió oberta a la ciutadania per parlar dels pressupostos participatius, organitzada per l'Ajuntament. En aquesta trobada, els veïns van poder expressar les seves prioritats municipals. Fins al 31 de maig es poden aportar més propostes, a través del portal web «Decidim Pals».

Els participants del segon Fòrum Ciutadà dels Pressupostos Participatius van estar parlant sobre les accions a dur a terme amb la partida de 75.000 euros del Pressupost Municipal per a l'any 2018. Des de l'Ajuntament es considera que és molt necessària l'opinió dels ciutadans en el disseny i el desenvolupament de les polítiques públiques. Segons la regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, cada cop són més rellevants accions com aquesta perquè: «projectes com aquest representen un salt qualitatiu important quant a govern obert al municipi».

La sessió oberta va consistir en un espai presencial, on tots els ciutadans van poder reflexionar i decidir sobre els projectes que consideren prioritaris per al municipi per al curs següent. A més, els ciutadans poden seguir opinant a través d'una web fins al pròxim dimecres, 31 de maig. Les propostes també es poden fer presencialment, a través d'unes butlletes i bústies que hi ha a l'ajuntament, al centre cívic i al pavelló d'esports.

En finalitzar la fase de recollida de propostes, els tècnics municipals valoraran la viabilitat i qualificaran el cost estimat de cada projecte. A partir d'aquí, es triaran els projectes finalistes: tots els que siguin viables i no superin el pressupost fixat. Aleshores, una votació popular i virtual decidirà quines actuacions es realitzaran al llarg de l'any 2018. Totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Pals podran decidir democràticament les accions de l'any següent.

La regidora Mireia Bonilla destaca la importància de tot el procés, ja que «no només permet fer un exercici de diagnosi i detectar les demandes ciutadanes, sinó que es tradueix en actuacions concretes impulsades de manera col·lectiva i consensuada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema