Primera jornada de vaga dels examinadors del carnet de conduir a les comarques de Girona amb seguiment massiu: cap dels treballadors va anar fins a les pistes de Montjuïc ahir i, per tant, els alumnes que havien de fer la prova pràctica per treure's el carnet de moto o de cotxe es van quedar sense poder-ho fer. Segons estima el president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala, unes 150 proves no es van poder fer ahir.

Els alumnes i els professors d'autoescoles es mostraven resignats i, alhora, preocupats per com pot evolucionar el conflicte entre la Direcció General de Trànsit (DGT) i els examinadors. Ahir es va viure la primera jornada de vaga, convocada per l'Associació d'Examinadors de Trànsit (ASEXTRA) i a la qual donen suport sindicats com el CSIF. Va consistir en una aturada a tot Espanya de l'activitat dels examinadors. Els convocants consideren que el seguiment va ser massiu. A Girona no va treballar cap dels onze examinadors que la DGT té en plantilla. Dels quals set estaven ahir en actiu però que van declinar anar a treballar com a protesta.

La situació a les pistes de Montjuïc va ser dura per als alumnes que esperaven treure's el carnet. Un dels afectats, l'Aaron Aiguaviva, es lamentava i en declaracions a l'ACN deia que ahir era «la tercera vegada que em suspenen l'examen per la manca d'examinadors». Una altra de les afectades, la Noemí García, necessita el carnet per començar una feina la setmana que ve, remarcava que «hauré de dir que no em puc incorporar». Per poder dir la seva, des de les autoescoles gironines es facilita un document que es dirigeix al defensor del poble per denunciar la situació.

Necessitat de diàleg

Joan Sala, que també era a les pistes de Montjuïc, va alertar ahir del col·lapse que pot generar la situació perquè hi ha molta gent per treure's el carnet de conduir a Girona i reclama que durant aquests quinze dies, abans no comencin les noves aturades, la DGT s'assegui amb els examinadors i, finalment, se'ls atenguin les seves demandes. Entre elles hi ha el pagament del complement pactat fa dos anys per compensar les condicions d'inseguretat de la seva feina. A Girona també s'agreuja per la falta de personal. Si no hi ha acord, la d'ahir serà la primera de 20 jornades de vaga convocades pels examinadors de la DGT.

El president de les autoescoles gironines reconeix que des que es va conèixer la intenció de fer vaga les matrícules han baixat.