El 061 CatSalut Respon inclou des d'aquest dilluns suport de pediatria directament entre els seus professionals gràcies a un acord entre el 061 i els hospitals Sant Joan de Déu, Vall d'Hebron i Sant Pau. Els pediatres donaran suport als professionals del 061 CatSalut Respon en els casos més complexos així com als metges dels hospitals o prefessionals del SEM, quan així ho requereixin per l'especificitat de la situació en què es trobin.

Al llarg de l'any 2016, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 1.473.609 incidents, dels quals un 6% (80.382 casos) es van classificar com a demandes pediàtriques, per tractar-se d'afectats menors de 16 anys. D'aquestes, el 81,6% es van resoldre telefònicament i en el 18,4% restant, va ser necessari enviar un metge a domicili, ambulància o helicòpter medicalitzat del SEM. En 195 casos es va realitzar un seguiment de la consulta sanitària per avaluar l'estat del pacient, transcorregut un temps des de la recomanació/prescripció sanitària.

La franja d'edat més demandant és la compresa entre l'any i els quatre anys, i els motius de consulta més freqüents són les malalties infeccioses i parasitàries, seguides de les malalties de l'aparell digestiu i el consell de salut en general, i la febre és el trastorn en nens més comú.