La Ivet Cano Boada ha tret la millor nota de la Selectivitat Estudia a l´Institut Santiago Sobrequés i avui es mostrava molt satisfeta dels seus resultats. Vol estudiar la carrera de Publicitat i Relacions Públiques a la universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Està molt contenta dels resultats i assegura que no s´esperava estar entre les quatre catalanes que han empatat amb la millor qualificació de les PAU 2017.

T´esperaves tenir la millor nota de la Selectivitat?

La veritat és que no m´esperava aquesta nota, estic molt sorpresa. Havia fet un bon batxillerat però no m´esperava que la Selectivitat m´hagués anat tan bé.

Quina carrera vols estudiar?

Vull estudiar Publicitat i Relacions públiques a la Pompeu Fabra. Per entrar-hi, l´any passat l´any demanaven un 10,97.

Com t´has assabentat que havies tret aquesta qualificació en les PAU?

Jo vaig saber la nota abans d´ahir però no sabia si era de les millor o no. Ahir em va trucar la coordinadora de les PAU que avui donarien les meves dades als mitjans de comunicació. I avui la meva mare m´ha trucat que tothom la telefonava i m´ha dit que érem quatre que teníem un 9,8. Ho he sabut així.

Tens pensat celebrar aquests resultats?

Encara no ho he pensat però segurament amb la meva família anirem algun lloc. Potser a Barcelona, per desconnectar una mica. I després amb les amigues, els hi diré si volen celebrar-ho.

Ivet Cano, la gironina que ha tret la millor nota de Selectivitat a Catalunya: No m'ho esperava però crec que és merescuda per l'esforç

Ivet Cano, la gironina que ha tret la millor nota de Selectivitat a Catalunya: No m'ho esperava però crec que és merescuda per l'esforç

Quin tipus de Batxillerat has cursat i has hagut d´esforçar-te molt per estar entre les millors?

He estudiat Batxillerat social. Jo la veritat és que m´he esforçat molt. No sóc d´aquestes persones que en un dia em sé la matèria. Estudiava amb antelació i això em donava la facilitat per anar adquirint coneixements. El batxillerat és estudiar amb temps, no es pot saber-ho tot en dos dies. Cal anar repassant. Jo crec que el batxillerat és més difícil que la Selectivitat, en el sentit que si vas amb un bon batxillerat, la selectivitat no és difícil.

Vas trobar fàcils els exàmens de la Selectivitat?

Eren assequibles, alguns més difícils que d´altres. El més difícil per mi va ser el de català, perquè vaig haver-lo de pensar diverses vegades. Però de la resta, vaig sortir-ne satisfeta

Per què vols estudiar Publicitat i Relacions Públiques?

M´interessa molt el món del màrqueting sobretot des que l´any passat, a Batxillerat a l´assignatura d´economia i empresa, vam fer el màrqueting en la publicitat. M'agrada molt trobar quin producte pot interessar als consumidors, com vendre´l, etc. Crec que aquesta carrera és la que s´acosta a allò que busco.

On veus el teu futur laboral?

A mi m´agradaria aspirar a treballar una multinacional. Aconseguir tenir un bon càrrec al llarg de la meva vida. Per exemple, treballar a l´editorial RBA o a Estrella Damm. En una empresa amb reconeixement.