Ahir va començar l'operació sortida que preveu 20 milions de desplaçaments per l'autopista AP-7 entre Salou i la Jonquera a l'agost. Per aquest motiu el Servei Català de Trànsit, de manera conjunta amb l'Administració Central, l'Ajuntament de la Jonquera i el servei d'autopistes Abertis, va posar en marxa un seguit de mesures per millorar la circulació de cara al període estival d'agost.

Davant l'increment de trànsit previst, una de les mesures preveu el tancament de forma puntual de la sortida u de l'AP-7, desviant els vehicles cap a la sortida dos en els moments en què l'estat del trànsit ho recomani. La mesura, que s'ha posat en marxa durant els últims anys, es portarà a terme fins que la fluïdesa del trànsit permeti la reobertura de la sortida 1 En aquest context, i per garantir la màxima assistència als conductors, les autopistes incrementaran el personal tècnic per regular el trànsit durant els mesos d'estiu.

Una altra de les actuacions previstes en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, és la incorporació d'un vehicle de manteniment amb els elements d'abalisament i senyalització necessaris per establir un carril exclusiu a l'antic aparcament de camions, proper a la sortida 1 en cas que fos necessari. D'aquesta manera, es facilitarà l'entrada fins al centre del nucli urbà, evitant així el pas per la travessia de l' N-II a la sortida del peatge. Cal destacar també que, des de l'estiu passat, hi ha habilitat un accés directe per tots els clients que vulguin accedir a l'autopista des de la zona comercial del Pertús. El servei d'autopistes confirma que aquest any s'ha millorat el servei de VIA-T, el sistema de peatge interoperable, amb la incorporació del mètode free flow, que permet realitzar el pas de peatge a una velocitat de circulació de 60 quilòmetres per hora, sense haver d'esperar el semàfor en verd ni l'obertura de la barrera.

Consells de la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) informa que el període estival representa un augment del nombre de desplaçaments, per tant, augmenta la congestió a les carreteres, hi ha un major número de viatges nocturns i creix el nombre de trajectes de llarga distància. Per aquest motiu proporcionen una sèrie de consells per tal d'evitar accidents. De manera preventiva, recomanen revisar l'estat mecànic del cotxe amb especial atenció als frens. És important comprovar la pressió dels neumàtics i el bon funcionament de les llums. Abans d'iniciar un viatge de llarg recorregut és fonamental descansar, evitar el consum d'alcohol i de medicaments incompatibles amb la conducció. La DGT demana prudència a l'hora de fer trajectes en el període estival. Demanen posar-se el cinturó de seguretat, respectar les senyalitzacions i la distància de seguretat. Davant la calor remarquen que és important hidratar-se, augmentar la freqüència de parades i ventilar el vehicle. Finalment, recomanen l'ús d'ulleres protectores per circular llargs trajectes amb sol i en cas d'utilitzar para-sols adherits als vidres és important controlar el grau d'opacitat d'aquests, ja que poden disminuir la visibilitat del conductor.