01 de agost de 2017
01.08.2017

Comissen 3 tones d'haixix a una organització internacional que operava a Girona

Les província era el lloc de recepció de la droga per després distribuir-la cap a la resta d'Europa - Hi ha set detinguts en l'operació policial

01.08.2017 | 11:55

Tres tones d'haixix comissades i set detinguts. Aquest és el balanç que fa la policia després de desmantellar una organització criminal dedicada al tràfic internacional d'aquesta droga que operava a Girona.

Girona de fet era la província que utilitzaven com a base per transportar la droga cap a la resta d'Europa.

L'operació policial ha estat conjunta entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària.

Asseguren que amb el cop policial s'han arrestat tots els integrants i s'ha donat per desarticulada tota la seva infraestructura.

L'operació denominada Paisà / Guatemala, s'ha saldat amb la detenció de 7 persones de nacionalitat espanyola i marroquina als quals se'ls acusa de delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal.

Els escorcolls s'han fent a Granada i Cartagena. En total han comissat 3.000 quilos d'haixix i set vehicles que utilitzaven per al trasllat de la droga.

La fase d'investigació es va iniciar l'agost de l'any passat després que Guàrdia Civil comissés 470 quilos d'haixix que es trobaven ocults a l'interior d'un vehicle que circulava per l'A-7 al terme municipal de Manilva (Màlaga). Van arrestar el conductor per un delicte contra la salut pública.

Després d'aquesta primera actuació, continuant amb les investigacions, els agents van poder determinar que el detingut formava part d'una organització criminal que operava entre les províncies de Cadis, Màlaga, Granada, Múrcia i Girona.

I que es dedicava a transportar importants quantitats d'haixix des de la província de Cadis on era adquirida la droga i la transportaven en vehicles i furgonetes fins a un habitatge de Granada on l'amagaven.

Girona, des d'on sortia la droga

Des d'allà els membres de la xarxa la transportaven novament fins a la província de Girona per a posteriorment introduir-la en països europeus, principalment França i Itàlia.

L'organització estava formada per set persones, majoritàriament membres de dues famílies diferents, dels quals alguns tenien antecedents per tràfic de drogues.

Els policies després de fer escorcolls a Cartagena i Granada, van trobar que un garatge de l'organització hi havia 2450 quilos d'haixix.

En aquesta operació policial hi ha participat l'Equip de Policia Judicial de Estepona de la Guàrdia Civil de Màlaga, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Múrcia, la UDICO de la Policia Nacional de Granada, i la Unitat Combinada de Vigilància Duanera de Granada .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook