El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat als conductors que extremin la precaució al volant aquest pont del dia 15, davant el repunt dels accidents en els primers mesos de l'any i especialment pel que fa a motoristes. Fins aquesta setmana, a les carreteres i altres vies de les comarques de Girona ja han mort 23 persones el 2017, 7 dels quals motoristes.

Per facilitar la circulació durant aquests dies, en els que es preveu que milers de cotxes transitin per les carreteres catalanes, Trànsit ha pres mesures especials de circulació, ordenació i regulació, com ara la inversió de prioritat de pas en algunes rotondes de la zona costanera, l'anul·lació del carril lent i altres ordenacions especials. A la Costa Brava, per exemple, ahir a la tarda i aquest matí s'ha invertit la prioritat de pas dels vehicles per la rotonda de la GI-662 a Castell-platja d'Aro, situada en el punt quilomètric 3,8.

D'altra banda, i de cares a diumenge, per tal d'afavorir la mobilitat a la tornada del pont, s'aplicarà una ordenació especial de la mobilitat a la carretera C-31 a Platja d'Aro i, també, a la C-65 a Cassà de la Selva.

Precaució en l'operació sortida

El Servei Català de Trànsit pren aquestes mesures davant el repunt dels accidents mortals de motoristes aquest 2017, ja que des de principis d'any a les carreteres catalanes han perdut la vida 93 persones, dels quals 30 eren motoristes, i 502 persones han quedat ferides greus.

Trànsit ha fet una crida a la precaució en els desplaçaments després de constatar que en el 68% dels accidents mortals el factor principal depenia del motorista i, en especial, de la velocitat, ja que ha estat clau en més de la meitat de tots els sinistres que s'han produït.

Segons les dades del 2016, la velocitat excessiva va estar present en el 15,73% dels accidents amb víctimes greus, un percentatge similar al d'aquest primer semestre de 2017. També van recordar que, l'any passat, el 46,2% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum d'alcohol, altres en drogues o psicofàrmacs.